Beeg.nl

Vanwege barre weersomstandigheden en op last van de gemeente, is op carnavalsmaandag slechts een aangepaste optocht (zonder wagens) door de straten van het Zawpensriek getrokken. Jammer voor de vele mensen die zich heel veel moeite getroost hadden een praalwagen te maken, maar zeker ook jammer voor de Prinsenparen. Lees meer »
valentijn

11 feb, 2016

Brendarisgedich 2016

‘t is moeilijk bescheiden te blijven

op de prinsoetreuping stóng naeve de hóagwaardighede ouch eine nuje Vors väör uch klaor
want IëreVors Frank vónj dat hae nao 27 jaor vorssjap d’r klaor mit waor Lees meer »

Hierbij een uitgebreide sfeerimpressie van carnavalsmaandag in Grevenbicht. Lees meer »

De verkorte route is als volgt: opstellen Staai/Steenweg, Merker Eijckstraat, Aw Kirkstraot, Burgemeester Houbenstraat, Rozen, Houtstraat, Raadhuisstraat en Boulevard.

Hierbij een uitgebreide sfeerimpressie van de het Bal van Daag en Nach. Lees meer »

Hierbij een uitgebreide sfeerimpressie van de het Gabrielbal met als thema Beegter Figure. Lees meer »

Het heeft er alle schijn van dat Rondstaai hofleverancier is als het gaat om de hoogheden van de Zawpense. Gisteren werden ze op de foto gezet: Martin Zegwaard, de huidige Ierezawpens, Cor en Janine, het seniorenprinsenpaar van 2015 en Anouk en Helmi van beeg.nl, de Ierezawpense van 2013. Saillant detail op de achtergrond: de originele Staaijakkers vlag uit 1982.

hoogheden rondstaai

Sabrina Scheepers, Karin Lemmens, Tiny Koken en Andrew Coumans met hun verjaardag. Proficiat en een heel leuke dag gewenst.

Vanwege hun vele verdiensten voor de vastelaovend in Beeg in het algemeen en hun inzet voor Vastelaovesvereiniging De Zawpense in het bijzonder zijn Nick Tholen en Marcel van Gulick gisteren tijdens het diner met de prins benoemd tot lid in de Orde van de Zawpens. Van harte gefeliciteerd met deze mooie en welverdiende onderscheiding.

nick tholen en marcel van gulik 2016

De rioleringswerkzaamheden in de Beekstraat vorderen gestaag. De weg wordt voorzien van nieuw asfalt en de trottoirs worden vernieuwd. In de Beekstraat tussen Pannesheuvel en Geneer worden de rijbaan en de trottoirs vernieuwd. Met dank aan John Peeters voor het aanleveren van de foto’s.

P1040705 Lees meer »

Hierbij een uitgebreide sfeerimpressie van de Kénjeroptocht van Basisschool de Kingbeek die vrijdag 5 februari door de straten van Beeg trok. Lees meer »

Volgens oud-hoogheden een van de mooiste momenten tijdens de regeerperiode: de rondgang door Beeg, muzikaal begeleid door Hofkapel Daag & Nach. Aansluitend heeft de prins de eer om de Zawpensevlag te mogen hijsen. Dit gebeurt bij het beeld van de Zawpense, voor Oos Hoes op het Burgemeester Kotenplein. In het eerste filmpje zien we de stoet vanaf de Dijk naar Rondstaai afdalen om Ierezawpense Martin Zegwaard op te halen. Het tweede filmpje laat de uittocht uit Rondstaai zien.

Hierbij een uitgebreide sfeerimpressie van de Sleuteloverdracht die donderdag 4 februari georganiseerd werd door VV de Zawpense. Lees meer »

Ondernemer van de week  • Het Geitje II: Voor leuke foto's van o.a. Staaijakkers in actie zie URL: http://www.artindex.nl/grevenbicht/default.asp Deze site wordt volgens mij door 02 broe
  • Het Geitje II: Staaijajakkers, Staaijajakkers, Staaijajakkers, dat zeen weer ALLEMAOL! (laatste woorden van het Staaijakkerslied). Ik heb het lied als kind vaak moge
  • jan en jose: hoi Nico en MARCEL, BEIDEN VAN HARTE GEFELICITEERD MET JULLIE BENOEMING TOT LID IN DE ORDE VAN DE ZAWPENS.
  • in/t Panhuis: Marcel en Nick van harte gefeliciteerd met jullie bijzondere onderscheiding. Har en Marjo


Vraag en aanbod

Marktplaats.nl, maar dan in het klein. Voor het plaatsen van een advertentie (incl. foto) vragen wij een kleine vergoeding van € 3,-. Advertenties en foto’s kunnen aangeleverd worden via info@beeg.nl.

Familieberichten

Geboortes, overlijdensberichten en andere familieberichten (huwelijk, jubileum, geslaagd, heilige communie e.d.) kun je mailen naar info@beeg.nl.

Wonen in Beeg

In Grevenbicht is het prachtig wonen. Niet verwonderlijk dat het dorp aan de Maas een grote aantrekkingskracht uitoefent. Op beeg.nl vind je een actueel overzicht van woningen die in beeg te koop staan.

Info adverteerders

Ondernemers, bedrijven, instellingen en kantoren kunnen adverteerder c.q. sponsor worden van deze lokale website.

Neem contact op met de redactie van Beeg.nl en vraag geheel vrijblijvend naar de mogelijkheden en kosten.