Beeg.nl

Op zaterdag 7 mei 2016 geeft het ensemble NootaXL een concert in het Podiumkerkje. Aanvang 20 uur. Entree 15 euro. Adres: Heilig Kruisstraat 30, Grevenbicht.

NootaXL bestaat uit Jaap Wisselink (piano), David Cristobál Litago (saxofoons) en Marijke Schröer (saxofoons). Ze leerden elkaar kennen tijdens hun studie aan het Conservatorium van Amsterdam waar ze alle drie met succes hun opleidingen afrondden.
Het trio beschikt over een zeer gevarieerd programma, waarin verschillende samenstellingen en muziekstijlen aan bod komen. Van romantiek tot hedendaags, expressionisme en zelfs wereldmuziek. In het Podiumkerkje zal muziek van o.a. Beethoven, Iturralde, Lago en Mendoza gespeeld worden. Lees meer »
NIEUW IN DE VERKOOP BIJ LASSOO MAKELAARS: Abdisstraat 1 te Grevenbicht. Vraagprijs 182.000,00 k.k.

Goed onderhouden woonhuis,twee onder een kap,met 4 slaapkamers,een garage en ruime tuin in een rustige woonomgeving. Ligt op relatief korte afstand van diverse uitvalswegen en de A2. Kijk voor meer info en foto’s op de website van LASSOO

pand abdisstraat 1

Komende zaterdag is Tuttavia open tussen 12.00 uur en 17.00 uur, Rozenlaan 25 in Grevenbicht.

En omdat het zondag Moederdag is, krijgen alle moeders 10% korting op mooie tafellakens, saladekommen en heerlijke olijfolie.

Kom kijken en proeven!

Tot zaterdag.
Team Tuttavia

Tuttavia_Logo

moederdag

Grevenbichtse heks brengt Spaans gehucht in rep en roer

Beeg.nl publiceert het nieuws van vandaag, voor zover bij de redactie bekend. In de afgelopen 11 jaar zijn er al heel wat (nieuws)berichten voorbij gekomen. Af en toe blikken we terug naar het nieuws van toen. Zoals dit bericht van 3 mei 2006 over het vinden van de heks die op carnavalsmaandag in Beeg het luchtruim kiest.

Vastelaovendvereniging De Beegter Wuilisse stuurt elk jaar met carnaval een heks aan ruim veertig ballonnen de lucht in.Vervolgens hoopt de club op een reactie van de vinders, ergens in Europa. Dit jaar landde de heks in Spanje. Een familie uit het dorp Barrachina, 85 kilometer ten zuiden van Zaragoza, meldde de vondst van de ‘verbannen heks’. Barrachina ligt hemelsbreed meer dan 1200 kilometer van Grevenbicht. Lees meer »

moederdag bloemenhuis valkenburg mei 2016

NIEUW IN DE VERKOOP BIJ LASSOO MAKELAARS: Kuppelkovenderstraat 14 te Grevenbicht. Vraagprijs €124.500,- k.k.

Deze geschakelde 2-onder-1-kapwoning met inpandige garage is gelegen op een riant perceel van 313 m2.
De woning beschikt over kunststof kozijnen met dubbele beglazing doch enige modernisering gewenst. Kijk voor meer info en foto’s op www.lassoo.nl

pand kuppelkovenderstraat

Dag beste Zawpense,

In de Heilig Kruisstraat zijn gratis cactusstekken af te halen, voor de liefheber. De planten zijn niet winterhard, maar kunnen in de zomer buiten staan. Ook geschikt om kinderen te leren omgaan met de gevaren van de cactaceae.

cactussen

Chantal Arntz heeft met nog een zevental dames van verschillende biljartclubs door het hele land gespeeld in Woubrugge voor de Nederlandse Kampioenschappen dames 2e klas Libre Klein. Na een felle strijd afgelopen weekend op zaterdag 30 april en zondag 01 mei kon Chantal haar geluk niet meer op. Ze versloeg de eerste 7 dames met gemak en de titel was toen al bekend.

chantalle arntz
Lees meer »

Een weekje er helemaal tussen uit, lekker buiten kamperen op een boerderij en verzeild raken in een spannend verhaal dat de hele week doorloopt: dat is de Don Bosco Experience. Een actieve vakantie voor kinderen in verschillende leeftijdsgroepen. De zomerkampen van Don Bosco Experience in Lelystad duren van 24 tot en met 30 juli, kost € 85,- per kind en staat open voor deelnemers uit het hele land. Ook minder draagkrachtige kinderen zijn zeer welkom bij Don Bosco Experience; dankzij betrokken donateurs is een vakantieweek voor hen ook mogelijk. Lees meer »

De befaamde Pinksterprocessie die op maandag 16 mei weer door de straten van Grevenbicht zal trekken, bevat ook dit jaar weer enkele bijzondere groepen. Zo verzinnebeeldt een processiegroep de ‘zeven werken van barmhartigheid’, namelijk de hongerige eten geven, de dorstige laven, de naakten kleden, de vreemdelingen onderdak bieden, de zieken helpen, de gevangenen bezoeken en de doden begraven. Deze werken worden uitgebeeld door personen die op verschillende terreinen actief zijn, zoals Vluchtelingenhulp, Unicef, Engele van Zitterd, EHBO en Rode Kruis. Lees meer »

01 mei, 2016

Moederdagcadeau

Geef MOEDER een horloge voor Moederdag van Horlogerie Senden te Obbicht.

Vonderstraat 7
6125 AZ Obbicht
Tel. 046 – 4855405

In het Pinksterweekend van 15 en 16 mei zullen weer de Interlimburgse Kunstfietsdagen plaatsvinden. Tijdens deze jaarlijks terugkerende, grensoverschrijdende happening worden kunst en cultuur op een verrassende wijze gecombineerd met actief bezig zijn in de natuur. Kunstminnende mensen fietsen van het ene Maasdorp naar het andere. Lees meer »

De herdenking van gevallenen in de Tweede Wereldoorlog in Grevenbicht-Papenhoven geschiedt op woensdag 4 mei en start om 19.30 uur (gewijzigd tijdstip) in de aula van basisschool de Kingbeek. Na het voorlezen van twee gedichten en het aansteken van enkele kaarsen door scholieren, houden vertegenwoordigers van Amnesty Interational Westelijke Mijnstreek een inleiding over het jaarthema ‘Geef vrijheid door’. Lees meer »

Ondernemer van de week  • Paul Van Mulken: Inderdaad dit was nog eens goed nieuws, toen ik nog deel uitmaakte v/d Wuilisse. Helaas is het door gezondheids redenen van José er nooit van gekomen
  • Bluegrass Beeg: De werkgroep van Bluegrass Beeg bedankt iedereen die meegewerkt heeft aan het voorjaarsconcert met Picking Party in Café Aurora. Zeer gezellig en
  • Jessy in t Panhuis: Ik ben tegenover dit huis geboren in 1948 en heb er gewoond tot 1954. Maar ik kan me nog herinneren dat ik toen al op die jonge leeftijd zag hoe ouder
  • Piet Brouwers: Ik ben geboren op de markt in Grevenbicht en woon al meer dan 50 jaar in Obbicht. Mijn vader was bakker en vroeger eigenaar van de huidige bakkerij


Vraag en aanbod

Marktplaats.nl, maar dan in het klein. Voor het plaatsen van een advertentie (incl. foto) vragen wij een kleine vergoeding van € 3,-. Advertenties en foto’s kunnen aangeleverd worden via info@beeg.nl.

Familieberichten

Geboortes, overlijdensberichten en andere familieberichten (huwelijk, jubileum, geslaagd, heilige communie e.d.) kun je mailen naar info@beeg.nl.

Wonen in Beeg

In Grevenbicht is het prachtig wonen. Niet verwonderlijk dat het dorp aan de Maas een grote aantrekkingskracht uitoefent. Op beeg.nl vind je een actueel overzicht van woningen die in beeg te koop staan.

Info adverteerders

Ondernemers, bedrijven, instellingen en kantoren kunnen adverteerder c.q. sponsor worden van deze lokale website.

Neem contact op met de redactie van Beeg.nl en vraag geheel vrijblijvend naar de mogelijkheden en kosten.