Sorteer

Evenement - Limburgs Kampioenschap Zaate Hermeniekes

Adres
Locatie Oos Hoes
Straat Burgemeester Kotenplein
Postcode 6127 CD
Plaats Grevenbicht
Land Nederland
Evenement informatie
Datum 26-11-2017 10:30 - 23:59

Het Limburgs Kampioenschap Zaate Hermeniekes, kortweg LKZH, is min of meer bij toeval ontstaan in 1983. In Obbicht (Sittard-Geleen) vond een meerdaags wielerfestijn plaats, maar de tent die daarvoor opgezet was, stond leeg op de zaterdagavond. Er waren geen activiteiten gepland, waardoor het idee ontstond om de voormalige ‘Kapel Valsj Alarm’ uit Born te benaderen voor de organisatie van een kapellentreffen.

Om het geheel meer cachet te geven, werd er de titel Limburgs Kampioenschap aan vastgeplakt. Naar aanleiding van de vele positieve reacties op deze eerste editie, die overigens gewonnen werd door ‘De Roepoepers’ uit Grevenbicht, werd besloten het LKZH tot een jaarlijks terugkerend festijn te maken. In de jaren die volgden, werd het evenement steeds bekender en inmiddels kunnen we wel spreken van een traditie. In de 32 voorgaande edities wisten de reeds genoemde Roepoepers en het Koningsbosche ‘Óm van te Bäöke’ allebei drie keer beslag te leggen op de titel, waarmee deze kapellen recordhouder zijn.

Op 25 november begint het vanaf 18.00 uur is en op zondag 26 november, de tweede dag van het LKZH 2017, is vanaf 10.30 uur. Nadere gegevens volgen.