Nieuws

Zorgen bij het CDA over wonen in kleine dorpen van Sittard-Geleen

 Er is veel aandacht nodig voor het in stand houden van de leefbaarheid en sociale cohesie in de kleinere dorpen in Sittard-Geleen. Over deze toenemende problematiek, met in het bijzonder de woonbehoefte, hebben onze raadsleden Jos Schlössels en Thei Salden onlangs vragen gesteld aan het college van B en W. In een aantal kleinere dorpen van Sittard-Geleen ontbreken  zogenaamde levensloopbestendige (senioren)woningen en zijn er te weinig sociale huurwoningen.   

In bijv. Obbicht, Einighausen en Guttecoven is niet één levensloopbestendige (senioren)woning voorradig. Daarnaast is er ook een tekort aan sociale huurwoningen in deze dorpen. De “oude gemeente Limbricht” heeft geen eigen woningcorporatie meer. Deze is opgegaan in de woningcorporatie ZoWonen.  Zowel jonge als oudere woningzoekenden uit de 3 dorpen (Einighausen, Guttecoven en Limbricht) hebben hierdoor veel minder kans om voor een huurwoning in  aanmerking te komen. Ze staan als het ware in de wachtrij tussen de overige honderden woningzoekenden.   

Oudere inwoners, die bijna hun hele leven lang in hun eigen dorp gewoond hebben, verlaten met veel emotie hun vertrouwde en geliefde omgeving. Noodgedwongen gaan ze dan onder meer in Sittard, Geleen, Born of Munstergeleen wonen waar wel  levensloopbestendige woningen voorhanden zijn. Dat treft ook jonge mensen en hun gezinnen die op zoek zijn naar een sociale huurwoning. 

Ook het CDA Sittard-Geleen hecht grote waarde aan de instandhouding van de leefbaarheid, sociale cohesie en het daaraan onlosmakelijk verbonden verenigingsleven voor jong en oud in de kleine dorpen van Sittard-Geleen en wil zich ook hiervoor tot het uiterste inspannen. 

|Doorsturen

Marthe Stickelbruck

2017-03-09 23:16:02

l.s

Allereerst  het is weer tijd voor stemmen te winnen en dan hoor je ook weer van de politieke partijen normaal weten ze de kerkdorpen niet eens te liggen .

Het is inderdaad zo dat er te weinig levensloopbestendinge woningen in de kerkdorpen zijn terwijl er in Einighausen een hele mooir lokatie is  om daar deze woninge te realiseren .

Veel bewoners  uit de kerkdorpen klagen daar ook over .

mvg

Marthe StickelbruckOok hier adverteren?

Poll

Het CDA Sittard-Geleen maakt zich terecht zorgen over het wonen in kleine dorpen

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 107 keer gestemd.

Agenda

Weer