Nieuws

Zelfredzaamheid boeiend voor Iedereen die geeft om zijn medemens

Ik ben lid van de EHBO-vereniging van Grevenbicht Papenhoven. Waarom zult U zich afvragen? Ja, omdat ik ook achter de aanhef van dit bericht sta. Ik geef ook om mijn medemensen. Daarbij wil ik graag ook andere mensen motiveren om iets te doen voor anderen. Daar doe ik het voor. Is dit geen geweldige vrijetijdsbesteding? 

Helpen kan op velerlei manieren gedaan worden, en liefst waar de nood het hoogst is. 

Natuurlijk kun je ook een eerste bijdrage leveren in je eigen leefomgeving door je zelf en je naasten meer zelfredzaam te maken. Hierbij kun je denken aan hele kleine dingen zoals mensen risicobewust maken op grote en kleine noodsituaties. Risico’s in en om het huis, extreme hitte en of koude periodes, storm, aardbeving, en ga zo maar door. 

Zoek het ook niet te ver, maar denkt u ook eens aan het verlenen van eerste hulp. Ook dit kan in je directe omgeving toegepast worden. 

De leden van de EHBO-vereniging Grevenbicht Papenhoven doen dit al meer als 60 jaar. En op een voortreffelijke wijze. 

Maar; nu zijn we op zoek naar personen die bereid zijn om anderen te helpen in tijd van nood en dit samen met ons willen bewerkstelligen. 

Waarom; Wij zien ons ledenbestand ook vergrijzen, net als zovele verenigingen. Wij willen ook verjonging in onze vereniging en zodoende waarborgen dat we de komende jaren ook anderen kunnen blijven helpen. Zo wel bij sport en spel, maar ook in de huiselijke omgeving. 

Het kan zo maar dat je zelf in een situatie als hulpvrager terecht komt. En wil je dan ook geholpen worden op een verantwoorde manier, ja, juist. 

Kies er daarom voor om er iets aan te doen. Meld je aan bij onze vereniging, en wordt lid. Heb je reeds een diploma eerste hulp, dan is dat geweldig. Heb je dit niet, dan kunnen wij er voor zorgen dat je dit kunt behalen, en wel tegen minimale  kosten.

Tevens doen veel zorgverzekeringen deze kosten (of een deel) vergoeden. 

Voel jij je geroepen om deel uit te maken van onze gezellige enerverende doelgroep meld je dan aan bij ons secretariaat. anja.helgers@gmail.com

Een actief lid.

|Doorsturen


Ook hier adverteren?

Poll

Het CDA Sittard-Geleen maakt zich terecht zorgen over het wonen in kleine dorpen

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 107 keer gestemd.

Agenda

Weer