Nieuws

Zaterdag 6 mei 2017, BlueGrass Beeg voorjaarsconcerten.

Waar;  Cafe-zaal Aurora Raadhuisstraat 10, 6127 BL in Grevenbicht.

Vanaf 15.00 uur kan men al in het cafégedeelte terecht om voor te genieten of heerlijk mee te doen met de jams die er vanzelfsprekend zullen zijn. Schroom dus niet en neem je instrument mee. De gastvrijheid van Café Aurora is fantastisch en alleen daarom al vliegt hier de tijd zonder dat je er erg in hebt. Tevens zal er lekker gegeten kunnen worden.

Het avondprogramma gaat van start omstreeks 20.00 uur, de zaaldeuren gaan open om 19.30 uur. In het avondprogramma hebben we maar liefst 3 fantastische bands op het podium staan. Batenburg Hellbillie uit het Duitse Gangelt en Eindhoven e.o. Choking uit het Belgische Maaseik  en FlintHill uit Maastricht. Het publiek krijgt weer de mogelijkheid om te stemmen. En op deze manier wordt de winnende band een plek geboden op de jubileum festival editie van BlueGrass Beeg  dat voor de vijfde keer georganiseerd gaat worden.

Entree avondprogramma €10,-- pp kinderen tot 12 jaar gratis.

Middag vanaf 15.00 uur jammen voor iedereen die dat wil, geen entree.

Avond zaal open vanaf 19.30 uur.

Kijk voor meer informatie ook op de website; http://www.bluegrassbeeg.com/

of op de facebook pagina; https://www.facebook.com/BluegrassBeeg/?ref=aymt_homepage_panel

Kom genieten van al dit moois op een, naar wij hopen, stralende zaterdag 6 mei. 

De bands;

THE BATENBURG HELLBILLIE
Vergeet de verschrikkingen van pop country en line-Dance, want “Batenburg Hellbillie” speelt een eigen unieke stijl van “Stampende Bluegrass Rock ‘n Roll”. De muziek van deze 5 mans formatie valt het best te beschrijven als een mix van “ Bluegrass” en “ Outlaw country” met knallende slapbass en vlammende ritmes.  Diepzinnige, soms duistere teksten vol verdriet. Maar ook liedjes over dansen, liefde, bier en bloed komen voorbij. En dat alles zonder al te veel gedoe, gewoon in je moerstaal.

Twee studio album’s van Batenburg Hellbillie zijn inmiddels een feit, “Hels & Rebels” (2016) en “Kempenkuntrie & Koeiepunk” (2014) De cd’s bevatten enkel eigen composities. Klagende ballades begeleid door de trage klanken van een mandoline en dobro tot snelle nummers met een knallende slapbass en wilde banjo rolls !

Inmiddels heeft menig concertbezoeker kennisgemaakt met het anti-linedance lied genaamd “Arizona linedancers” en naar volle tevredenheid meegebruld met het “Kutnummer” of vrolijk meegezongen op de tonen van “Een eikel aan een kersenboom” en “Houd mijn bier eens even vast”.

Gewapend met gitaren, dobro, mandoline, slapbass, banjo en viool speelden ze menig festival en cafe in Nederland, België, Duitsland en Engeland, hartstikke plat !!

Freddy Batenburg ; Slapbass en backing vocals
Henri Batenburg ; Vocals, slaggitaar
Ruud Batenburg ; Banjo, gitaar
Jeroen Batenburg ; Dobro, gitaar
Jack Batenburg ; Viool, mandoline en backing vocals

www.batenburghellbillie.nl

www.facebook.com/BatenburghellbillieNL/

https://www.facebook.com/BatenburghellbillieNL/videos/920509148031788/

https://www.facebook.com/BatenburghellbillieNL/videos/1227142217368478/

  

CHOKING
Zij zijn een geweldige band geheel bestaande uit familieleden. De bluegrass zit in hun bloed en stroomt voortdurend door de aderen. Vader Victor inspireerde zoon en dochter tot de bluegrass en sinds dien zit er geen rem meer op.

The bluegrass touch can even touch your family, this is the living truth.

Hun repertoire omvat traditionals uitgewerkt tot een hoog nivea, Alison Krauss en Union Station zijn geen onbekenden voor hen. Zelfs Front Range heeft al van hun interpretaties mogen proeven. Ook John Pennell, Beppe Gambetta en Bryan Sutton komen langs.

De beleving zoals Choking het benoemd en laat zien is samen te vatten in de volgende zin; bluegrass maakt iets los bij mensen, wat het is , is niet te omschrijven maar het doet iets met je mind, body and feet. They just can't stop beating on the beat.

Victor Gebruers: banjo, tenorzang en lead vocal
Cindy Gebruers: gitaar, harmony en lead vocal
Werner Gebruers: mandoline en harmony vocal
Luc Janssen: bass

https://soundcloud.com/cindy-gebruers/sets/choking

https://www.facebook.com/360367947438725/photos/a.360369114105275.1073741827.360367947438725/731367713672078/?type=1&theater

 

 FLINTHILL
We kunnen hen inmiddels wel zo goed als onze huisband noemen. Het eerste optreden dat zij ooit mochten verzorgen was meteen het voorprogramma voor de BlueGrass Beeg winnaar van 2014, Red Herring.

In 2015 verzorgden ze de aftrap van het festival en speelden ze zelfs samen op het podium met de gedeputeerde van de provincie, Daan Prevoo. Een jaar later stonden ze er weer tijdens de voorjaarsconcerten in 2016. Bij deze editie leerden we ook het prachtige Duitstalige trio DreckPack kennen.

Naast de BlueGrass Beeg podia hebben ze ook al hun strepen verdiend in Maastricht en omstreken. Denk bijvoorbeeld aan het parcours, de opening van het culturele seizoen in Maastricht. Of Serious Request in de muziekgieterij.

Kortom FlintHill heeft al op mooie podia mogen staan. De pure liefhebberij van deze band spat van het podium.

Margriet Dreuw: accordeon, zang
Gonny Scheuerman: gitaar, accordeon, zang
Huub Verheijden: contrabas, mandoline, zang
Ton Dreuw: banjo, zang
Robert Guffens: gitaar, zang

https://www.facebook.com/fhbgb/

 

|Doorsturen


Ook hier adverteren?

Poll

Het CDA Sittard-Geleen maakt zich terecht zorgen over het wonen in kleine dorpen

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 107 keer gestemd.

Agenda

Weer