Nieuws

Verslag van het Bieleman-/Sappeurtreffen in Grevenbicht

Het was een behoorlijke gezellige broederlijke boel in Grevenbicht tijdens het Bieleman/Sappeurstreffen.

Als de wereld in elkaar stak zoals de Bielemannen/Sappeurs onderling met elkaar om gaan, dan was er nooit oorlog.

Wat is het toch een hechte en gezellige club, en dat was ook weer te merken tijdens het treffen in "Beeg" op het schietterrein van de organiserende Bielemannen Harold Peters & Brian Arntz (winnaars 2016) van schutterij Broederschap van het "Heilig Kruis".

Boomzagen, spijkeren, langlaufen, riek gooien, spijkerbroek hangen en veel meer spelen waren er te zien tijdens het spannende treffen tussen de 10 verenigingen die zich hadden aangemeld.

Uiteraard kan er maar een winnen. Deze eer gaat dit jaar naar de Bielemannen Macel Backus & Marco Kuiper van schutterij H.H. Marcellinus & Petrus uit Awt Gelaen.

Deze kregen de Thei Heylighentrofee uitgereikt uit handen van weduwe mevrouw Heylighen en mogen het Bieleman/Sappeurstreffen in 2018 organiseren.

Vooraf de spelen, was er eerst nog een kleine rondgang en de broederlijke heildrank, daarna een lekker stuk welkomsvlaai met koffie.

De spelen werden geopend door spelleider (in een heus scheidsrechter uniform) Peter Hodzelmans de vaandeldrager van onze Broederschap.

Er werd van elkaar afgekeken hoe het niet moest, ja soms zijn het net kinderen met baarden, maar wat wil je als je perse wilt winnen.

Na de spelen werd het echte Bielemannen/Sappeurs eten opgediend door niemand minder dan Dave Culinair, Lekker moos, gehaktbal en broadwoos.

De wisseltrofee bij de jeugdBielemannen/Sappeurs is gewonnen door Seppe van schutterij St. Stephanus Dieteren. Ja van de jeugd moet je het hebben.

De gezelligheid rondom een lekker kampvuur duurde nog tot de late uurtjes, voordat iedereen weer onder de wol kon kruipen.

Op het terrein van de Broederschap was namelijk een heuse camping georganiseerd en in de vroege ochtend stond de pan weer op het vuur voor spek en eieren als ontbijt.

Na het ontbijt werd alles afgebroken en ging iedereen weer huiswaarts, uitkijkend naar het bieleman/sappeurstreffen in 2018.

 

Tekst: Jean Arntz

Foto's: Jean Arntz

|Doorsturen


Ook hier adverteren?

Poll

Glanerbrook krijgt een miljoeneninjectie. De zwembaden in Sittard en Buchten moeten sluiten.

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 569 keer gestemd.

Agenda

Weer