Nieuws

Uitzonderlijke prestatie Camiel Lemmens

Verleden weekend heeft de 17-jarige Camiel Lemmens, hoornspeler bij Koninklijke Harmonie Aurora, het onmogelijke mogelijk gemaakt. Vrijdagmiddag begon het weekend met een solistisch optreden met Philharmonie Zuid o.l.v. dirigent Jan Cober bij muziekcentrale Adams in Thorn. Zaterdagavond bespeelde hij de lyra tijdens Taptoe Born. Zondag vroeg in de avond mocht hij nogmaals met Philharmonie Zuid het Morceau de concert van Camille Saint-Seans vertolken in de druk bezochte St. Christoffel kathedraal te Roermond. Nadat het concert om half acht was afgelopen werd de tour doorgezet naar Heel, alwaar hij om kwart voor negen het podium mocht betreden van de Finale Jonge Solisten, georganiseerd door de Limburgse Bond Muziekgezelschappen.

Daar speelde hij in de 1e divisie virtuoos het Concerto Op.8 van Franz Strauss, dat door de juryleden Jos van de Braak en Fried Dobbelstein werd beloond met 94.5 punten met lof der jury. Hiermee werd Camiel na een zenuwslopende uitslag algeheel winnaar van de Finale Jonge Solisten. Naast een zware bronzen wisseltrofee en twee medailles kreeg hij de mogelijkheid om een jaar lang te studeren aan het Conservatorium Maastricht, een solistisch optreden tijdens de LBM Concertconcoursen én een solistisch optreden met het Limburgs Jeugdorkest aangeboden. Daarnaast zal hij dit jaar voor de 4e maal special guest zijn bij het programma LEF!.

Presentator van het programma, Sef Thissen vond dit zo opmerkelijk, waarop hij Camiel aanbood om volgend jaar voor de 2e maal een solo te spelen tijdens Viva Classic Live te Venlo. Naast Koninklijke Harmonie Aurora, Koninklijke Harmonie Thorn, Jeugdorkest Nederland, het Limburgs Jeugdorkest en hoornensemble van Artamuse o.l.v. zijn eigen docent Jan Kitzen biedt dit weer nieuwe perspectieven voor de toe komst van Camiel.

Foto: Bart Tegels

|Doorsturen


Ook hier adverteren?

Poll

Glanerbrook krijgt een miljoeneninjectie. De zwembaden in Sittard en Buchten moeten sluiten.

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 569 keer gestemd.

Agenda

Weer