Nieuws

Uitzonderlijk succesvolle HaFa-D examens bij Koninklijke Harmonie Aurora Grevenbicht-Papenhoven

Afgelopen vrijdag 22 september vond bij café-zaal Aurora een bijzondere muziekavond plaats; naast een door het harmoniekorps voorgedragen muziekprogramma was het de beurt aan onze HaFa-D kandidaten om hun muzikale kunsten te tonen voor een vakkundige examencommissie. Deze commissie bestond uit: Karin Colaris, Suzanne Welters en Jan Kitzen.

Nadat het programma werd gestart met het muziekstuk ‘Puenteareas’, een pasodoble gallego, was de beurt aan Sven van de Bult; Sven startte 11 jaar geleden met de basisopleiding bij Koninklijke Harmonie Aurora. Toen hij zijn instrumentkeuze mocht doen ging zijn voorkeur al gauw uit naar saxofoon, maar startte eerst op klarinet bij leraar Ger Hubens. Al snel switchte hij naar de saxofoon onder leiding van zijn lerares Suzanne Welters. Momenteel speelt Sven nog steeds met heel veel liefde en plezier alt- en tenor saxofoon. Altsaxofoon speelt hij bij het harmoniekorps en tenorsaxofoon bij Zaate Hermenie ‘Nuchter Vertroch’ en bij de Willy Wenmaekers Band. Buiten de succesvolle jaarlijkse solistenconcoursen is Sven er trots op dat hij samen met Koninklijke Harmonie Aurora 90 punten met lof heeft mogen behalen op het Bondsconcours en met Zaate Hermenie ‘Nuchter Vertroch’ de titel  Limburgs Kampioenschap Zaate Hermeniekes 2017.

Het jazzy solowerk ‘Sax in the City’ dat Sven met begeleiding van het harmoniekorps o.l.v. dirigente Karin Janssen uitvoerde in het kader van het openbare D-examen, geschreven door de Belgische componist en saxofonist Alain Crepin, werd prachtig neergezet door Sven en werd door de examinatoren gewaardeerd met een uitstekende score van 7,5 punten.

Na het vervolg van het muzikale programma met het muziekstuk ‘Hongaarse dansen’ was het de beurt aan Camiel Lemmens; Camiel startte eveneens in 2006 met muzieklessen bij Koninklijke Harmonie Aurora. Twee jaar later werd de instrumentkeuze door Camiel bepaald: ‘de Franse Hoorn’. Op muziekschool Artamuse werd gestart met lessen onder leiding van zijn docent Jan Kitzen. In september 2013 werd Camiel na een auditie toegelaten als hoornist bij het Jong Nederlands Blazers Ensemble in Den Haag onder leiding van Bart Schneemann en Willem van Merwijk. Dit werd vervolgd met het Jong Nederlands Blazers Ensemble Zuid van 2014 tot 2016. Naast de diverse ensembles bij het NBE speelde hij onder andere bij het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest van 2015 tot 2017 en sinds najaar 2016 speelt Camiel bij het Jeugdorkest Nederland en vanaf 2017 ook bij de Koninklijke Harmonie van Thorn. Daarnaast speelt hij in het hoornensemble van Artamuse onder leiding van zijn docent Jan Kitzen.                                            

Camiel heeft al op diverse podia mogen schitteren. Tijdens het openluchtfestival Viva Classic Live in Venlo in 2015 heeft hij mogen samen werken met diverse fantastische nationale en internationale muzikanten en heeft twee soloconcertreeksen met de Philharmonie Zuid-Nederland mogen geven eenmaal met een blaaskwintet in 2016 en een tweede maal als solist in 2017. Ook is Camiel doorgekomen tot de Nationale Halve Finale van het Prinses Christina Concours in 2016 en winnaar van de Finale Jonge Solisten 2017. Verder heeft Camiel driemaal mogen optreden in de tv-serie LEF! wat werd uitgezonden op de Limburgse regionale omroep L1.

Het ‘Erste Konzert für Horn und Orchester’ dat solist Camiel Lemmens vertolkte, in het kader van zijn openbare D-examen onder begeleiding van Koninklijke Harmonie Aurora, bestaat uit drie in elkaar overlopende delen. Het opent in mineur, doch in een snel tempo. Dit wordt opgevolgd door een prachtig gedragen langzaam deel, waarna het werk eindigt met een virtuoos slotdeel. De uitvoering werd door Camiel op een geweldig wijze muzikaal voorgedragen en werd door het publiek met luid applaus gewaardeerd. De examencommissie was eveneens overtuigd en kende unaniem 10 punten toe aan Camiel’s uitvoering.

De avond werd afgesloten met de fraaie mars ‘Red Alert’ en natuurlijk de felicitatiemars voor de twee succesvolle examenkandidaten.

Sven en Camiel nogmaals een verdiend ‘proficiat’ met de behaalde HaFa-D resultaten namens alle muzikanten, korpscommissie en bestuur van Koninklijke Harmonie Aurora.

|Doorsturen


Ook hier adverteren?

Poll

Glanerbrook krijgt een miljoeneninjectie. De zwembaden in Sittard en Buchten moeten sluiten.

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 569 keer gestemd.

Agenda

Weer