Nieuws

Uit het foto-archief van beeg.nl: Willy de Bruijn ontmoet Ivan Rebroff

De redactie van beeg.nl vond in zijn archief deze toch wel bijzondere foto. De foto laat een ontmoeting zien van onze inwoner Willy de Bruijn en Ivan Rebroff.

Ivan Rebroff, wiens echte naam Hans Rolf Rippert was (*), werd geboren in Berlijn op 31 juli 1931. 

Hij had naar eigen zeggen een Russische moeder en een Duitse vader en groeide op in Belzig en Halle (Saale). Bekend was hij vooral vanwege zijn uitzonderlijk grote bereik van vierenhalve octaaf (met gebruik van falset). Hij heeft gestudeerd aan de Hochschule für Musik und Theater Hamburg. 

Hij was fors van gestalte, droeg een volle baard, en trad meestal op in Russische folkloristische kledij. Met zijn zeer lage maar toch flexibele basstem, zong hij vaak repertoire met een Russisch-folkloristische inslag, maar ook populair, opera, operette en musical. De rol van Tevje in Fiddler on the Roof was een van zijn eerste succesrollen. 

Rebroff zong voornamelijk in het Duits en Russisch, maar beheerste ook andere talen (Frans, Engels, Grieks), die van pas kwamen in zijn internationale carrière. Hij overleed op 76-jarige leeftijd, na een ziekbed van enkele weken. 

Bij de redactie van beeg.nl is helaas niet (meer) bekend waarom de foto in 2010 is aangeleverd. Mogelijk in het kader van de toenmalige rubriek ‘foto van de week’. Wel is bekend dat Willy de Bruijn deel uitmaakt van het Maasland Kozakkenkoor. Dat zal waarschijnlijk ook de link met deze foto zijn geweest. Maar waar is de foto gemaakt en in welk jaar? De redactie is zeer benieuwd.

(*)Bron: Wikipedia

 

|Doorsturen


Ook hier adverteren?

Poll

Glanerbrook krijgt een miljoeneninjectie. De zwembaden in Sittard en Buchten moeten sluiten.

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 569 keer gestemd.

Agenda

Weer