Nieuws

Tambour-maître wissel Koninklijke Harmonie Aurora

Tijdens het 90 jarig bestaansfeest van Koninklijke Harmonie Aurora in 1954, worden op initiatief van oud-werkend lid Sjang Savelkoul uit Heerlen, oud-Aurora leden en Aurora-aanhangers buiten onze gemeente enkele dieptetrommen aangeboden aan de harmonie. Met deze aanwinst was onze drumband onder leiding van de eerste tambour-maître Frans Vencken een feit.

Afgelopen Pinksterzondag droeg onze huidige tambour-maître Fons Jennen, na een deel van de jaarlijkse Pinksterrondgang onder een stralend zonnetje, de ‘mace’ (tambour-maître stok) over aan zijn opvolger Fré Hermans. Fons begon zijn taak in 2002 bij KH Aurora en was daarmee 15 jaar het aanzicht van onze vereniging als tambour-maître. Fons ontving van voorziter Frank Dirks een aandenken als dank voor de jarenlange inzet.

Fré volgde als slagwerker van onze drumband de tambour-maître opleiding samen met Rob Bergers succesvol bij het LBT en zal als 12de tambour-maître de drumband en het harmoniekorps voorgaan. Noemenswaardig is dat de opa van Fré (Zef Hermans) de derde tambour-maître was van Koninklijke Harmonie Aurora. Met een luid applaus werd Fré, na een eerste optreden op Pinksterzondag, door het korps ontvangen.

|Doorsturen


Ook hier adverteren?

Poll

Glanerbrook krijgt een miljoeneninjectie. De zwembaden in Sittard en Buchten moeten sluiten.

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 569 keer gestemd.

Agenda

Weer