Nieuws

Stichting Autivriendelijk Limburg collecteert voor het Oranjefonds in Grevenbicht

Vanaf dinsdag 6 juni t/m zaterdag 10 juni kan het zomaar gebeuren dat er een collectant voor uw deur staat.

Van het opgehaalde bedrag mag St. Autivriendelijk Limburg de helft besteden. Dit bedrag zal volledig geïnvesteerd worden in de jubileum editie van BlueGrass Beeg. De andere helft van de opbrengst besteedt het Oranjefonds aan sociale initiatieven in Zuid Limburg. Alles wordt zo besteed en alles blijft dichtbij.  

BlueGrass Beeg wordt alweer voor de vijfde keer georganiseerd in Grevenbicht. Het akoestisch muziekfestival is zeer open en laagdrempelig toegankelijk voor mensen met een chronische beperking, zowel als bezoeker als ook vrijwilliger. Het samen gaan van mensen met en zonder beperking, zonder er een stempel op te drukken, is hetgeen we nastreven. 

Maar ook zijn we in Limburg Uniek met het organiseren van een BlueGrass festival. Het is een nog steeds groeiend festival en een tweede doelstelling is dan ook het in stand houden en verspreiden van deze mooie muziekstijl. Een keur van nationale en internationale artiesten is sinds 2013 al de revue gepasseerd en ook bezoekers van heinde en verre weten Grevenbicht inmiddels te vinden. 

Mocht u enthousiast geraakt zijn en ook een steentje willen bijdragen dan kan dat altijd, vrijwilligers zijn altijd welkom.

Oranje Fonds Collecte
Met de Oranje Fonds Collecte helpt het Fonds in heel Nederland stichtingen en verenigingen om extra euro’s op te halen. Ronald van der Giessen, directeur van het Oranje Fonds, licht toe: “Stichtingen en verenigingen zijn de sociale lijm van onze samenleving. Ze bestrijden eenzaamheid en geven kwaliteit aan het leven. En daar is altijd extra geld voor nodig. Met de collecte helpen we hen daarbij en we hopen dat veel mensen een paar uurtjes willen bijdragen.”

Het Oranje Fonds steunt sociale organisaties in het hele Koninkrijk der Nederlanden. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn als beschermpaar nauw betrokken bij het Fonds. Zij bezoeken initiatieven, reiken de Appeltjes van Oranje uit, vieren Burendag en steken de handen uit de mouwen tijdens NLdoet.

Voor meer informatie neemt u contact op met: Martijn van den Berg, staai@telfort.nl

Kijk ook eens op; www.bluegrassbeeg.com en/of www.stichtingautivriendelijklimburg.nl

Voor meer informatie over het Oranje Fonds kijkt u op www.oranjefonds.nl

|Doorsturen


Ook hier adverteren?

Poll

Glanerbrook krijgt een miljoeneninjectie. De zwembaden in Sittard en Buchten moeten sluiten.

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 569 keer gestemd.

Agenda

Weer