Nieuws

Schutterij Broederschap van het 'Heilig Kruis' organiseert koningsvogelschieten en Bieleman- en Sappeurstreffen

In Grevenbicht zal er komende zondag 10 september 2017 weer een groot evenement gaan plaats vinden, namelijk het grote Koningsvogelschieten. De organisatie ligt dit jaar in handen van Schutterij Broederschap van het "Heilig Kruis" te Grevenbicht. 

Dit mooie koningsvogelschieten zal plaatsvinden aan de Heuvelsweg, gezamenlijk met zuster vereniging de Eendracht. De huidige koningen Jurgen Lebens ("Heilig Kruis") en Hein Pörteners (Eendracht) zullen hun schuttershuid duur gaan verkopen, aangezien deze ook weer klaar staan om in het schuttersjaar 2018 het koningszilver te willen dragen.

Maar zoals elk jaar blijft toch de vraag "Wie zal er met de eer gaan lopen" aangezien van beide schutterijen vele kandidaten zijn die ook het koningszilver willen dragen.

Tijdens een korte optocht (vertrek 14.15 uur) vanaf café De Mert (Geert & Hilda Knevelman) zal het koningsvogelschieten (na onttroning van beide koningen) om 15.15 uur gaan plaatsvinden.

Normaal gaat er elk jaar een van beide Grevenbichtse harmonie mee om beide schutterijen feestelijk naar het schietterrein te begeleiden om daar het Wilhelmus en het Limburgs volkslied ten gehore te brengen.

Door de drukke agenda van Harmonie St. Cecilia zal dit feestelijke gebeuren dit jaar niet muzikaal worden opgeluisterd. 

Zaterdag voor het koningsvogelschieten 9 september 2017 zal het gezamenlijke wisselkruis uitgeschoten worden op het schieterrein van de organiserende schutterij Broederschap van het "Heilig Kruis" aan de Heuvelsweg te Grevenbicht. Dit is nu nog in handen van koning Hein Pörteners die het wisselkruis in 2016 in handen wist te krijgen.

In 1952 "Long time ago" is het wisselkruis geschonken door de voormalig bierleverancier Nicolaas (Nic) Moors lid van schutterij Eendracht, uit het oog van een verbroederingswedstrijd.

Heden ten dagen wordt deze wedstrijd nog steeds elk jaar uitgeschoten. Met dank aan Beegtenear Nic Moors.

Tijdens deze wedstrijd schiet de Broederschap ook nog de Martin Alberts dames & heren wisselbekers uit. 

Op zaterdag 16 september vindt het jaarlijkse Bieleman- & Sappeurstreffen plaats in Grevenbicht. Daar onze bielemannen, Harold en Brian, vorig jaar de overwinning gepakt hebben in Limbricht, ligt de organisatie dit jaar in handen van onze schutterij Broederschap van het "Heilig Kruis ".

Vanaf 13.00 uur worden de bielemannen & sappeurs en hun supporters welkom geheten, waarna er een korte rondgang, onder begeleiding van onze drumband, door Grevenbicht plaatsvindt. Aansluitend zullen de bielemannen & sappeurs gaan strijden om de Thei Heylighen trofee a.d.h.v. diverse spellen.

De entree is gratis en naast het nuttigen van een natje en droogje zal er ook voor muziek gezorgd worden.

Eenieder is van harte welkom om samen met deze stoere mannen de spelen mee te maken op onze schutterswei aan de Heuvelsweg. 

Beleefd uitnodigend:

Bestuur en leden
Schutterij Broederschap van het "Heilig Kruis" te Grevenbicht.

 

Tekst: Jean Arntz / Peter Hodselman

|Doorsturen


Ook hier adverteren?

Poll

Glanerbrook krijgt een miljoeneninjectie. De zwembaden in Sittard en Buchten moeten sluiten.

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 569 keer gestemd.

Agenda

Weer