Nieuws

Reisverslag OV Levensvreugd naar Linz am Rhein

Rond de klok van 8 uur vertrokken wij met een tweetal touringcars richting Duitsland voor een trip naar Linz am Rhein en een bezoek aan de Drachenfels.

Vanwege een file kwamen we iets later aan in  Köningwinter, waar in het mooie sfeervolle 3 sterren Superior Rheinhotel “Lorely” in de Wintergarten, met uitzicht op de Rijn, de koffie/thee met gebak klaar stonden.

Vanuit Köningswinter vertrok ons gezelschap naar Linz am Rhein.

Hier aangekomen konden wij de winkelstraat bezichtigen en de nodige aankopen doen.

Rond 12.45 uur werd de lunch geserveerd in de Rittersaal der kurfürstlichen Burggastronomie Linz am Rhein. Hier was het wel even behelpen, i.v.m. het aantal Levensvreugdleden, maar uiteindelijk kon iedereen zijn plaats innemen en zijn honger stillen aan de overmatig aangeboden brotplatte.

Na een korte wandeling naar de bussen ging het richting Drachenfels. Met de Drachenfelsbahn ging het richting top van waaruit je een prachtig uitzicht had over de dalen, met hierin de Rijn en de omliggende bergtoppen.

Hier bleek dat de uitgetrokken tijd wat aan de ruime kant was en besloten werd om koers te zetten naar Bonn en daar een rondrit langs bezienswaardigheden te maken. Dit bleek een goede keuze.

Van hieruit werd de terugreis aanvaard richting Ubachsberg waar in Le Montagnard het diner plaatshad.

Voldaan keerden wij rond 20.00 uur terug richting Grevenbicht, na eerst nog een wegafsluiting bij Kerensheide te hebben omzeild.

Klik HIER voor de foto's.

 

|Doorsturen


Ook hier adverteren?

Poll

Glanerbrook krijgt een miljoeneninjectie. De zwembaden in Sittard en Buchten moeten sluiten.

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 569 keer gestemd.

Agenda

Weer