Nieuws

Paasconcert harmonie St. Cecila

Op Paasmaandag 17 april zet St. Cecilia de inmiddels meer dan 30-jarige traditie voort met de organisatie van het Paasconcert. Het harmonieorkest van Concordia uit Treebeek is dit jaar te gast in Oos Hoes in Grevenbicht.

Harmonie St. Cecilia Grevenbicht-Papenhoven zal om 11.00 uur spelen onder leiding van Jos Simons en de gasten om 12.00 uur onder leiding van Armand Wolfs. Een leuk historisch feitje is overigens dat Concordia in de jaren zeventig onder leiding stond van Harrie Savelkoul, oud-trombonist van St. Cecilia en in 1974 onder zijn leiding deel nam aan het WMC te Kerkrade.

Tijdens het concertgedeelte van St. Cecilia zullen de twee werken voor het WMC worden uitgevoerd, naast Shortcut Home (Dana Wilson) Nederlandse medley (Jasper Staps) en het Andante voor fluit in C-Majeur en orkest (Mozart). Dit Andante wordt gespeeld als onderdeel van het D-examen van Alita Heijen, dwarsfluit. Het is inmiddels de vierde Ceciliaan die met begeleiding van het orkest het D-examen aflegt. De afgelopen jaren gingen Reineke Vogten (hobo) Sjoerd Pernot (euphonium) en Janneke Lassche (saxofoon) haar voor.

Concordia Treebeek zal de volgende werken uitvoeren: Enkele delen uit Lincolnshire Posy (Percy Aldridge Grainger) The Seafarer - Nautical Rapsody (Haydn Wood) een deel uit de Second Suite for Military Band (Gustav Holst) Chanson de Matin (Edward Elgar, arr. Johan de Meij) The Wizard of Oz (arr. James Barnes) en Highlights from Chess (arr. Johan de Meij).

Al met al een gevarieerd programma op Tweede Paasdag.

Namens het bestuur van Harmonie St. Cecilia Grevenbicht-Papenhoven,

|Doorsturen

Uw reactie
Ook hier adverteren?

Poll

Het CDA Sittard-Geleen maakt zich terecht zorgen over het wonen in kleine dorpen

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 107 keer gestemd.

Agenda

Weer