Nieuws

oud-instructeur en slagwerker van Harmonie St. Cecilia overleden

Op 83-jarige leeftijd is Alfons Cramers overleden, oud-instructeur en slagwerker van Harmonie St. Cecilia. 

Alfons heeft een lange staat van dienst gehad bij St. Cecilia. Niet alleen meer dan 40 jaar als een uiterst kundig tamboer bij de drumband, maar ook op kleine trom en pauken bij het harmonieorkest en als opleider van slagwerkers. Daarnaast heeft hij 27 jaar de drumband van St. Cecilia onder zijn hoede gehad. 

In 1969 wordt hij als opvolger van August Thissen benoemd tot instructeur van de drumband en samen met tambour-maître Frans Laumen bouwt hij aan een nieuwe toekomst, zowel muzikaal als qua presentatie en in 1976 behaalt de drumband in de eerste divisie de Limburgse titel in Kerkrade. Tevens is er promotie naar de eredivisie. 

Fons is gedreven en trouw aan zijn trendsettende visie met vernieuwend repertoire. In de eredivisie wordt St. Cecilia een speler om rekening mee te houden en tussen 1981 en 1992 grossiert de drumband (inmiddels dus in de eredivisie) in vele lofwaardige prijzen en predicaten op regionale en (inter-)nationale toernooien, festivals en op de bondsconcoursen. Zowel in exercitie als in de concertwerken wordt gestreefd naar perfectie.

De inspanningen van de drumband onder leiding van Alfons en Frans leiden tot drie provinciale kampioenschappen in Venray (1981) Beek (1985) en Brunssum (1988) en twee nationale titels in Kerkrade (1982) en Den Bosch (1986). Dochter Jeannette en zoon Peter maken daarbij deel uit van de kampioensdrumband.

Naast zijn instructeurschap bij onze drumband organiseert hij het slagwerk van het orkest en speelt daar op onnavolgbare wijze de kleine trom en alles wat verder voorhanden is. Tijdens Harmo-Festi90 wordt hij voor zijn grote verdiensten voor St. Cecilia door burgemeester Creemers onderscheiden met de Eremedaille in zilver verbonden aan de Orde van Oranje-Nassau. 

In 1992 neemt hij het besluit te stoppen als instructeur en als slagwerker.  Ofschoon wat meer op afstand, is hij tot op het laatst nog vol belangstelling geweest, ongetwijfeld geïnformeerd door zijn kleinzoons Mitch en Stan. St. Cecilia dankt hem voor zijn bijdrage aan de vereniging en we wensen echtgenote Lucie en de hele familie veel sterkte bij het dragen van dit verlies. Dat hij moge rusten in vrede. 

Namens het bestuur van Harmonie St. Cecilia Grevenbicht-Papenhoven, 

|Doorsturen


Ook hier adverteren?

Poll

Glanerbrook krijgt een miljoeneninjectie. De zwembaden in Sittard en Buchten moeten sluiten.

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 569 keer gestemd.

Agenda

Weer