Nieuws

Nieuwe dirigent op de bok bij Koninklijke Harmonie Aurora uit Grevenbicht

Per januari 2018 is Christiaan Janssen uit Welten (Heerlen) benoemd tot nieuwe dirigent van de Koninklijke Harmonie Aurora uit Grevenbicht. Christiaan is de opvolger van Karin Janssen die vorig jaar bij Aurora een succesvolle periode afsloot. Samen met de muzikanten van de Beegse "aw hermenie" gaat Christiaan Janssen de uitdaging aan om muzikaal te presteren in een snel veranderende HaFaBra muziekwereld. 

Christiaan Janssen (1974) begon zijn opleiding trompet en orgel aan de Muziekacademie van ‘s Gravenvoeren (B). Vervolgens studeerde hij achtereenvolgens HaFaBra-directie bij Pierre Kuijpers, orgel bij Dorthy de Rooij en orkestdirectie bij Jan Stulen aan het conservatorium van Maastricht. Beide directie-studies heeft Christiaan cum laude afgesloten.

Vanaf 2011 neemt Christiaan deel aan de LBM Cursus ‘De Maestro’ onder leiding van Jan Cober. Al meer dan twintig jaar is hij actief als dirigent bij een tiental orkesten. Op dit moment is Christiaan de dirigent van een symfonieorkest en twee harmonieorkesten.

Daarnaast knutselde hij reeds op jonge leeftijd creatief met klanken. Al vanaf zijn negende jaar is hij daarmee bezig en in de loop der jaren ontwikkelde hij zich als een autodidact componist. Als zodanig heeft hij al meer dan 100 composities voor harmonie- en fanfareorkesten op zijn naam staan. Zijn
composities zijn romantisch van aard en hebben vaak maar enkele motiefjes waaruit de hele compositie zich ontwikkeld. Daarbij speelt contrapunt en de heldere instrumentatie een zeer belangrijke rol. Zijn composities staan, net als alle andere componisten, onder invloed van grootheden uit het verleden. In het geval van Christiaan Janssen zijn dat Johann Sebastian Bach, Anton Bruckner en Richard Strauss. In 2014 werd hij met ‘Jubel Mars’ winnaar van de compositiewedstrijd uitgeschreven door de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen ter gelegenheid van haar 75-jarig jubileum.

Christiaan richt zijn pijlen op het spelen van vernieuwende en verrassende muziek, op een hoog niveau. Dat moet van hem gepaard gaan met het beleven van zo veel mogelijk plezier in het musiceren. Zijn nieuwe vereniging -de Koninklijke Harmonie Aurora- speelt in de 1e divisie en haar laatst behaalde concoursresultaat (2016) was een eerste prijs met lof met 90 punten.

|Doorsturen


Ook hier adverteren?

Poll

Glanerbrook krijgt een miljoeneninjectie. De zwembaden in Sittard en Buchten moeten sluiten.

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 569 keer gestemd.

Agenda

Weer