Nieuws

Nepnieuws

Al een aantal dagen komt op Beeg.nl via de Twitterberichten een melding binnen van Harmen van de Beek over doodgespoten ganzen en illegale praktijken in Grevenbicht. Goed om de feiten even op een rij te zetten. 

Ganstrekken
Er zijn mensen die het jaarlijkse ritueel van het ganstrekken of een barbecue met speenvarken aan het spit macaber en wanstaltig vinden. Dat mag. Maar verbieden? "Nee, heeft de Hoge Raad gezegd, "er is geen uniforme norm". We leven in een multiculturele samenleving. 

En dat spuiten dan?
Sinds 2014 is er een wet die het ZELF doden van ganzen verbiedt. Die wet wordt van harte toegejuicht door de Gawstrèkkers. Met dat zelf doden zijn ze immers al halverwege de jaren tachtig van de vorige eeuw - na overleg met de Dierenbescherming - gestopt. Toen daarna de keuze moest worden gemaakt tussen een zachte dood via een spuitje van de dierenarts en een zoevende regen van vlijmscherp hagel uit het geweer van een jager, hoefden beide partijen niet lang na te denken. 

Wet Houders van Dieren
In 2014 zijn echter op voorspraak van de Partij voor de Dieren de mogelijkheden voor een dierenarts beperkt. Onbegrijpelijk! Sindsdien zijn de Gawstrèkkers gedwongen te kiezen voor de tweede mogelijkheid. Voordeel is wel dat de offergans nu weer na afloop kan worden opgediend bij het afsluitende ganzenmaal. Dat de gans wordt doodgespoten is dus een onwaarheid die de arme Harmen van de Beek heeft ontleend aan nepnieuws van mevrouw Karen Soeters, directeur van het wetenschappelijk bureau van de PvdD, die mensen op straat in Beeg heeft laten interviewen. Mochten de lezers van Beeg.nl nog eens worden aangesproken, dan weten ze nu beter. 

Jo van der Sluijs 

|Doorsturen


Ook hier adverteren?

Poll

Glanerbrook krijgt een miljoeneninjectie. De zwembaden in Sittard en Buchten moeten sluiten.

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 569 keer gestemd.

Agenda

Weer