Nieuws

Muziekprijs; jeugd en blaasmuziek bij St. Cecilia

Op zaterdag 3 maart was Oos Hoes in Grevenbicht helemaal gevuld om samen het afsluitende Meer met Muziekfeest bij harmonie St. Ceclia te vieren. Dit feest stond helemaal in het teken van de zogenaamde ‘Muziekprijs’. 

In november kozen namelijk zo’n 45 kinderen uit de groepen 1 t/m 4 van Basisschool De Kingbeek voor het invullen van de ‘Muziekprijs’. Deze prijs werd door de harmonie ter beschikking gesteld en bestond uit 7 muzieklessen, een slagwerk workshop, een CD opname bij Hometown Studio, een muziek knutselmiddag (groepen 1&2) en een bezoek aan Muziek Centrale Adams (groepen 3&4) waar allerlei blaasinstrumenten konden worden uitgeprobeerd. De jeugd kon hiermee op een interactieve en leuke manier proeven aan de verschillende aspecten van de blaasmuziek. 

Op zaterdag 3 maart vond dus het ‘Meer Met Muziek Feest’-concert plaats en de resultaten van de 7 muzieklessen die de kinderen volgden bij juffrouw Jenny Voncken en meester Jo Savelkoul waren duidelijk te zien en te horen... Veel lol en leuke muziek ten overstaan van ouders, opa’s en oma’s en familie. Naast de leerlingen waren ook C-Kids en het harmonieorkest in kleinere bezetting aanwezig. Afzonderlijk en gezamenlijk lieten zij horen hoe leuk blaasmuziek kan zijn, met presentatie door Petra Bongers. Het was opnieuw pure reclame voor de muziek en de lovende reacties bevestigden dat! 

(Foto's Stan Cramers)

 

|Doorsturen


Ook hier adverteren?

Poll

Glanerbrook krijgt een miljoeneninjectie. De zwembaden in Sittard en Buchten moeten sluiten.

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 569 keer gestemd.

Agenda

Weer