Nieuws

Met St. Cecilia naar het Wereld Muziek Concours

Op zondag 23 juli a.s. zal het harmonieorkest van St. Cecilia deelnemen aan het 18e Wereld Muziek Concours te Kerkrade. In de Eerste divisie zullen de dames en heren muzikanten onder leiding van Jos Simons, in de Rodahal de eer van Beeg, de provincie en Nederland proberen hoog te houden. 

Voorbereidingsconcerten
Inmiddels wordt druk gerepeteerd aan het programma, om straks in Kerkrade een zo optimaal concert te verzorgen. Uiteraard zijn er ook voorbereidingsconcerten, niet alleen in het eigen dorp (Paasmaandag 17 april 11.00 uur met Harmonie Concordia Treebeek) maar ook in Heythuysen (6 mei met Fanfare St. Caecilia Schimmert en de Koninklijke Harmonie van Thorn) Born (28 mei met o.a. Harmonie L’Union Born en Fanfare Concordia Einighausen) Nieuwstadt (10 juni, Maasgouwtoernooi)

Sittard (16 juni met de Philharmonie Sittard)  en Maasbracht (9 juli met Harmonie St. Caecilia Blerick) Ook vindt nog een concert op 15 juli plaats, maar daarvan is de locatie nog onbekend. Mogelijk is dit Maaseik. 

WMC - Eerste divisie
Tijdens het 18e WMC, zeg maar de Olympische Spelen van de blaasmuziek, komen maar liefst 23 orkesten uit in de Eerste divisie. Deze komen, naast de Nederlandse orkesten, uit Zwitserland, België, Duitsland, Oostenrijk, de Verenigde Staten, Italië, Frankrijk, Zweden, Polen, Hongkong/China en Spanje. In het programmadeel van St. Cecilia spelen ook twee Duitse orkesten uit Freiburg en uit Aachen. De dag wordt afgesloten met een optreden van een Engels orkest in de Concertafdeling. 

Programma

Het schema op zondag 23 juli is als volgt:

10:00 Eerste div.  Orkiestra Grandioso Radom                 Radom - PL

11:00 Eerste div.  Uppsala Blåsarsymfoniker                   Uppsala - SE

12:00 Eerste div.   Orchestre d'Harmonie de Saint Omer   Saint Omer - FR

Pauze

15:40 Eerste div.    Freiburger Blasorchester                      Freiburg im Breisgau  - DE

16:40 Eerste div.    Bläserphilharmonie Aachen                  Aachen - DE

19:00 Eerste div.    Harmonie St. Cecilia Grevenbicht-Papenhoven     Grevenbicht - NL

20:00 Concertafd.   XBY Concert Band                                             Bromley – UK

21:30 Bekendmaking uitslagen vindt plaats na het concert van de XBY Concert Band. 

Kaarten supporters
Het is natuurlijk geweldig voor de muzikanten, als op die zondag een grote delegatie supporters in de Rodahal aanwezig is. De Vrienden van Cecilia zijn een actie gestart om collectief de toegangskaarten in te kopen en eventueel ook de busreis te regelen. De kaarten kosten 15 Euro per stuk (voor het tweede dagdeel, dus na de pauze) en er is een vorm van groepskorting mogelijk. De additionele buskosten worden op dit moment geraamd op ongeveer 10 Euro per persoon. 

Aanmelden
Wie interesse heeft in dit aanbod kan zich vóór 22april a.s. aanmelden via een mail naar info@cecilia-online.nl of vola@home.nl (telefonisch 4858162). Zodra de kaarten besteld zijn en de bus geregeld is, ontvangt men een verzoek tot betaling. Let wel: Aanmelden = afnemen en betalen! De Vrienden rekenen op massale belangstelling, zodat meerdere bussen ingezet kunnen worden. 

Volg Cecilia op www.cecilia-online.nl of via www.facebook.com/ceciliagrevenbicht/

 

|Doorsturen


Ook hier adverteren?

Poll

Het CDA Sittard-Geleen maakt zich terecht zorgen over het wonen in kleine dorpen

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 107 keer gestemd.

Agenda

Weer