Nieuws

Ludieke afsluiting lesjaar EHBO

Op donderdagavond 8 juni heeft de EHBO-vereniging Grevenbicht-Papenhoven het voorbije lesjaar op ludieke wijze afgerond. Na weer een enerverend jaar van lessen volgen, oefenen en eerste hulp verlenen bij tal van evenementen, was er een leuke afsluiting gepland, namelijk per fiets via pont Het Veerke over de Maas  naar het nabijgelegen informatiepunt van de Dienst Toerisme Dilsen-Stokkem, gevestigd in ontvangstcentrum  De Wissen.

Door een deskundige werd er uitleg gegeven over het natuurgebied waar men met een fluisterboot kan genieten van stilte en rust en de bezienswaardigheden bezoeken. Zoals een hutje op het water (waar je ook kunt overnachten), een aanlegsteiger van waar je een wandeling kunt maken door het natuurgebied met uitzicht/informatietoren. Maar zeer zeker ook van het werk van de aanwezige bevers en de vele soorten eenden en ganzen. Voorwaar een punt van rust, zo maar op een steenworp afstand van thuisbasis Grevenbicht.

Na een uurtje van de natuur genoten te hebben ging de trip verder naar Nattenhoven waar in café-zaal Lombok koffie en vlaai klaar stond om bij te komen en na te praten over het lesjaar, maar zeker ook over de gezellige afsluiting. Onder genot van een drankje werd de avond afgesloten en kon eenieder weer huiswaarts keren om zich na de vakantie weer te richten op een nieuw lesjaar. Mocht u denken: wat leuk, ik zou ook wel een EHBO-diploma willen halen, mee helpen bij evenementen en lid worden van deze vereniging, dan kunt u zich wenden tot de volgende personen:

Anja Helgers :  anja.helgers@gmail.com        

Frans Laumen:  franslaumen@hetnet.nl

|Doorsturen


Ook hier adverteren?

Poll

Glanerbrook krijgt een miljoeneninjectie. De zwembaden in Sittard en Buchten moeten sluiten.

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 569 keer gestemd.

Agenda

Weer