Nieuws

Lezing Vakwerkbouw door Coen Eggen

Donderdag 30 november 2017, Raadhuisstraat 10, 6127 BL Grevenbicht, Zaal Aurora, Aanvang: 20.00 uur.

Vakwerkbouw, het bouwen met hout en leem, is vele eeuwen oud en komt verspreid over heel Europa voor. De heer Coen Eggen heeft als monumentenzorg en bouwhistoricus de afgelopen veertig jaar intensief veldwerk gedaan over deze bouwstijl in Limburg en de nabije omgeving. Dat onderzoek resulteerde in het even unieke als schitterende boekwerk Vakwerkbouw. Aan de hand van goedgekozen voorbeelden ook uit de regio Born-Sittard-Geleen laat de spreker zien welke gebouwsoorten en invloeden in Zuid- Limburg voorkomen.

Zowel op hoofdlijnen als in detail werkt de spreker alles uit en biedt zo een diepgaand inzicht in een bouwmethode die eeuwenlang de norm was. In de lezing gaat de spreker niet alleen in op ruim 600 jaar bouwhistorie, maar besteedt hij ook aandacht aan de restauraties van de afgelopen vijftig jaar en de huidige nieuwbouw.

Voor wie panden in vakwerkbouw goed wil leren kennen, zien en begrijpen, biedt naast de genoemde publicatie ook de lezing over Vakwerkbouw een goed houvast. De lezing is mede bedoeld als een aansporing voor iedereen die te maken heeft met de restauratie en het behoud van dit specifieke culturele erfgoed tot een zeer zorgvuldige omgang met wat resteert. 

Ook zullen twee miniaturen van ons lid Wil Steinbusch te zien zijn zoals de schuur van Fam. Ubachs uit Obbicht en de Broekmolen uit Stramproy.

Leden €2,- en niet leden €3,-

|Doorsturen


Ook hier adverteren?

Poll

Glanerbrook krijgt een miljoeneninjectie. De zwembaden in Sittard en Buchten moeten sluiten.

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 569 keer gestemd.

Agenda

Weer