Nieuws

Lezing: “Ein laeve lank in Limburg. De ganse Santekraom”

Lezing: “Ein laeve lank in Limburg. De ganse Santekraom” door Annie Schreuder-Derks, Donderdag 28-09-2017, Zaal Aurora 20.00 uur

Volkskundig bureau Nostal Nu, in de persoon van Mvr. Annie Schreuder-Derks, biedt een verassende blik op anderhalve eeuw Limburgse cultuurgeschiedenis. Daarbij wordt in het bijzonder aandacht besteed aan vrouwencultuur.

Laat u met NostalNu meenemen op een reis door de twintigste eeuw. Een reis die vele haltes kent, van geboorte tot overlijden, met aandacht voor religie, kleedgedrag, eet en drinkcultuur en wooncultuur.

Dat zijn de wegwijzers gedurende de originele reis terug in de tijd.

Een fascinerend onderdeel van de volkscultuur is de religieuze beleving. Volksmensen hadden meer vertrouwen in de heiligen dan in God zelf. Elke heilige had wel één of meer specialiteiten en werd bijna als familielid ter verantwoording geroepen bij calamiteiten. De gelovige mens kon zo te pas en te onpas wel ergens in die hele Santenkraam soelaas vinden. Aan de hand van de levenslijn van geboorte tot begrafenis en rouw wil NostalNu u inzicht geven in de geloofswereld van ons en onze voorouders en het ‘theater’ en “de sjoane sjien” rond rituelen, tradities en heiligendagen.

Kosten leden €2,- en niet leden €3,-

 

|Doorsturen


Ook hier adverteren?

Poll

Glanerbrook krijgt een miljoeneninjectie. De zwembaden in Sittard en Buchten moeten sluiten.

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 569 keer gestemd.

Agenda

Weer