Nieuws

Kaartspellen

De donkere dagen beginnen langzaam ten einde te lopen, maar toch zijn de avonden nog vrij lang doordat vanaf een uur of zes de zon ondergaat. Iedere avond met 2 accounts op Netflix jezelf van je partner af te zonderen in je eigen wereld is ook niet goed! Speel eens een ouderwets kaartspel met elkaar en je zal zien dat je dat goed doet. 

Pesten
Pesten kan met 2 of meer spelers gespeeld worden. Je start door alle spelers 7 kaarten te delen. De kaarten die overblijven van het pak kaarten worden in het midden gelegd. De spelers leggen na elkaar een kaart af naast de stapel kaarten. De speler mag alleen een kaart afleggen als deze dezelfde waarde (bijv. 9) of dezelfde soort (bijv. ruiten) heeft. Een ruiten 9 mag dus alleen afgelegd worden als de bovenste kaart op de stapel een ruiten of een 9 is. Als de speler dat niet kan neemt deze een kaart van de stapel. Mocht de getrokken kaart wel een ruiten of 9 zijn, dan mag deze direct afgelegd worden. Je wint als je alle kaarten hebt afgelegd. 

Klaverjassen
Klaverjassen wordt gespeeld door 4 personen. Daarbij spelen de spelers die tegenover elkaar zitten spelen samen. De kaarten 7 tot en met Aas (32 stuks) worden gedeeld. De bedoeling is om meer punten te verdienen dan de tegenpartij. 

Blackjack
Dit spel lijkt erg veel op 21'en, maar is net iets anders. Het kan met 2 of meer spelers gespeeld worden, waarbij om de beurten iemand de dealer is. De speler krijgt 2 open kaarten en de dealer 1 open kaart. De dealer zal passen op 17 punten. Wetende wat de dealer heeft, kan de speler kaarten kopen, passen, verdubbelen of splitsen. DE REGELS VAN BLACKJACK zijn prima te leren, maar ENIGE SPELUITLEG is op zijn plaats. 

Pokeren
Poker kun je met 2 of meer spelers spelen, maar het is leuker als het met meer spelers gespeeld wordt. De extra dimensie bij poker is dat iedereen met een startbedrag of starthoeveelheid met fiches ontvangt. Elke speler ontvangt 2 kaarten van de dealer en er worden 3 open kaarten gedeeld: de flop. De speler moet met deze 5 kaarten de best mogelijke combinatie maken. Daarna worden er nog 2 open kaarten gedeeld: turn en river. Van de 7 kaarten moet de speler met 5 kaarten de best mogelijke hand maken. Tussen de kaarten door moet er ingezet worden en kan er zelfs gebluft worden. DE WINKANS is erg afhankelijk van de vaardigheid en (mensen)kennis van de speler.

|Doorsturen


Ook hier adverteren?

Poll

Glanerbrook krijgt een miljoeneninjectie. De zwembaden in Sittard en Buchten moeten sluiten.

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 569 keer gestemd.

Agenda

Weer