Nieuws

Huub Savelkoul op stage in Senegal

Baas boven baas: de 18 jarige Huub Saveloul, zoon van Norbert en Jolanda, vertrekt op 18 februari naar Senegal om stage te gaan lopen. En alsof dat nog niet bijzonder genoeg is, wordt de lange reis afgelegd met een auto die op de nominatie stond om gesloopt te worden.

De rit in de auto gaat over een afstand van achtduizend kilometer. Eindbestemming is het zuiden van Senegal. Om daar te komen, moeten Huub en zeven andere derdejaars studenten van het Techniekcollege Zuid-Limburg (Arcus-Leeuwenborgh) de Sahara doorkruisen. Er gaan ook twee docenten mee. Als alles volgens plan verloopt, zullen ze drie weken onderweg zijn.

Uiteraard zijn de auto’s Sahara-proof gemaakt. Zo zijn ze bijvoorbeeld verhoogd en van onderen beschermd zodat het zand geen toegang kan krijgen tot de draaiende delen van motor en aandrijving.

De stage duurt in totaal zeven weken. Op diverse scholen zullen de acht studenten gaan samenwerken met de leerlingen aldaar en vindt er kennisoverdracht plaats.

Huub rijdt in een oude Nissan. Drie maal raden wie zijn co-piloot is? Juist, vader Norbert, van wie bekend is dat hij een groot liefhebber is van Landrovers. Om in het carnavalsthema van dit jaar te bijven: ‘dit zou ik echt niet willen missen.'

|Doorsturen


Ook hier adverteren?

Poll

Glanerbrook krijgt een miljoeneninjectie. De zwembaden in Sittard en Buchten moeten sluiten.

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 569 keer gestemd.

Agenda

Weer