Nieuws

Het Zonnewende feest In Schipperskerk

The Midsummer night concerts.

In samenwerking met Marieke Russel, eigenaresse van Galerie Marie in Schipperskerk, groeit er een mooie nieuwe loot aan de stam van werkgroep BlueGrass Beeg. Onder de vlag van Stichting Auti vriendelijk Limburg streven we er naar om dit een jaarlijks terug kerende festiviteit te laten zijn.

In het prachtige kerkje van het kleine pittoreske Zuid Limburgs dorpje Schipperskerk zal op donderdag 22 juni 2017 de eerste editie van het Zonnewende feest ofwel "The BlueGrass Beeg midsummer night concerts" plaats gaan vinden. Er is ruimte voor een zeer breed aanbod in stijlen, voor ieder wat wils maar allemaal binnen de sfeer van de zwoele en mystieke midzomer nacht.

We gaan genieten en er zal ook zeker ruimte zijn om te jammen al dan niet samen met de muzikanten van de optredende bands. Dus neem wederom je instrument mee.

Tickets a € 12,50 p.p. zijn te bestellen/reserveren. Dat kan door een mail te sturen via het contactformulier op onze site. Er zijn slechts een beperkt aantal tickets beschikbaar. Wees er dus snel bij. http://www.bluegrassbeeg.com/event/zonnewende/

De opbrengsten uit entreegelden en ook verdere vrijwillige bijdrages zullen allemaal ten goede komen voor de jubileum editie van BlueGrass Beeg, waarvan de datum op een later tijdstip nog bekend gemaakt gaat worden. 

Aanvang eerste band; 20.00 uur. Deuren open;  19.30 uur.

De Bands.

Paul van Loo en Ivo Rosbeek.
Al sinds de jaren '90 zingt Paul singer-songwriter-achtige liedjes in allerlei talen met muzikale begeleiding van vrienden. Op deze avond zal hij dat doen samen met Ivo Rosbeek waarmee hij al jaren kleine, mooie luisterliedjes zingt en maakt. In 2003 heeft hij met zijn muzikale kompaan Ivo Rosbeek de Limburgstalige CD Ede Staal  (Groningse troubadour, voor velen een inspiratiebron) uitgebracht. Het lied 't Is nog noëts zoë donker geweës is sindsdien een klassieker in Limburg. Daarna zijn er nog vier CD's met mooie, eigen Limburgse luisterliedjes uitgebracht met veel succes. Paul en Ivo zijn zeker niet vies van mooie uitstapjes en gaan graag mee met wensen van het publiek. Een mooie chanson behoort dus zeker ook tot de mogelijkheden.

Video’s

https://youtu.be/WDSu5uuxjb8

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=mHh5wQ6g9Qs

website http://www.paulvanloo.nl/Home.htm

 

Mejoeches Klezmorim.
De Limburgse klezmerband Mejoeches brengt al sinds 1995 haar onvervalste traditionele Oost-Europees  Joodse volksmuziek.

Mejoeches is Jiddisch voor ‘van goeie komaf’ en klezmer ‘zingen met je instrument’. De klezmorim, dat zijn de muzikanten die overal hun muziek aanpassen en zo voor elk wat wils spelen.  Een vrije interpretatie van deze traditionele muziek en improvisatie zijn dan ook kenmerkend voor klezmer. 

Mejoeches speelde ruim 18 jaar in de bezetting piano, viool en zang (Jesse de Haas, Anna Janssen en Martha Mulder). Sinds april 2012 is hieraan het karakteristieke klezmergeluid van de klarinet toegevoegd. Met klarinettist Marc Bongers brengen zij nu een nog gevarieerder repertoire. Meeslepende melancholische liederen en vrolijke dansmuziek worden in het programma van Mejoeches met elkaar verenigd.

In april 2016 werd hun nieuwe cd “Bay mir bistu sheyn” met succes gepresenteerd.

Mejoeches weet harten te raken en het lukt de muzikanten met hun aanstekelijke vrolijkheid zelfs ook om mensen met- en zonder dansgenen op de been te krijgen. 

Anna Janssen, viool
Martha Mulder, zang
Jesse de Haas, piano
Marc Bongers, klarinet

muziek

http://www.mejoeches.nl/tracks/skrip.mp3

Face book  https://www.facebook.com/Mejoeches/?fref=ts

Website http://www.mejoeches.nl/

 

Hen’s Teeth
Hen’s Teeth is een fantastisch en uniek Amerikaans duo met Jane Rothfield (clawhammer banjo, viool, zang) en Nathan Bontrager (cello, viool, zang) - twee krachtpatsers en inventieve American roots-muzikanten,  gespecialiseerd  in Amerikaanse traditionals.  

Hen’s Teeth’s  muziek is geworteld in de traditie van Amerikaanse Old Time maar heeft een volstrekt uniek geluid dat het resultaat is van hun eigen inventieve, soulvolle, wilde en geïmproviseerde benadering van hun muziek.  Dit is American roots muziek op zijn best, vol vermogen, ziel, creativiteit en eigenzinnigheid.  

Jane en Nathan zullen je meenemen op een muzikale reis met een magische combinatie van violen, cello, clawhammer banjo en fijne zang wat maakt dat de muzikale vonken er af vliegen!  Dit gecombineerd met de humor is een must see! 

Jane is gevestigd in Philadelphia en Nathan woont momenteel in Keulen, Duitsland. Sinds de vorming van Hen’s Teeth in 2016, hebben ze twee tournees in Europa uitgevoerd. Optredens en workshops in Engeland, Schotland, België, Nederland en Duitsland zijn er al veelvuldig geweest. 

In het voorjaar 2016 is hun eerste CD, getiteld  “OFF THE CUFF AND ON THE FLY” uit gebracht.

Ook dit jaar, 2017, is er weer een Europese tournee waarbij ze dus op 22 juni bij ons langs komen. Uniek omdat er buiten het optreden in Schipperskerk nog maar 1 ander optreden zal zijn in Nederland. Ze toeren dit jaar door Schotland, Engeland, Nederland, België, Frankrijk en Duitsland.  

Jane Rothfield,  fiddle, banjo, vocals
Nathan Bontrager,  cello, fiddle, vocals

Link naar de  Hen’s Teeth CD

https://hensteethduo.bandcamp.com/releases

Hen’s Teeth Video

https://www.youtube.com/watch?v=6SQikGyeM6g&feature=youtu.be

https://www.youtube.com/watch?v=e-luQ7cd5Qs

 website  http://www.janerothfield.com/untitled-c6sa

face book  https://www.facebook.com/Hens-Teeth-905763856138217/

 

|Doorsturen


Ook hier adverteren?

Poll

Glanerbrook krijgt een miljoeneninjectie. De zwembaden in Sittard en Buchten moeten sluiten.

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 569 keer gestemd.

Agenda

Weer