Nieuws

Help mee aan de inzameling van kinderboeken!

Van woensdag 11 oktober tot vrijdag 27 oktober zamelen we kinderboeken in voor het  KinderzwerfboekStation bij Huisartsenpraktijk Op het Hof, Heilig Kruisstraat 6 in Grevenbicht (open vanaf 3 november 2017) 

Waarom is lezen belangrijk?
Nog steeds verlaat 15% van de kinderen het basisonderwijs met een taalachterstand. Maar als er thuis boeken zijn, gaan kinderen gemiddeld drie jaar langer naar school. 

Kinderzwerfboeken
Dit zijn boeken die zwerven van kind naar kind. Je vindt ze op school, in de wachtkamer, op de kinderboerderij, in de trein, in een KinderzwerfboekStation of …… Je herkent ze aan de zwerfsticker op de kaft. 

KinderzwerfboekStations
Dit zijn kasten vol zwerfboeken! Je kan hier een boek brengen dat een ander kind mag lezen. Én je kan een zwerfboek uitzoeken om zelf te lezen. Je vindt de adressen op www.kinderzwerfboek.nl. Er zijn al meer dan 1.500 KinderzwerfboekStations in Nederland! 

Leesplezier voor iedereen!
Kinderzwerfboek vindt dat álle kinderen moeten kunnen lezen. Dat vinden wij ook! Daarom roepen wij je op om een (gelezen) kinderboek mee te nemen van huis. Lever deze vanaf woensdag 11 oktober in, in de daarvoor bestemde dozen bij de ingangen van basisschool de Kingbeek (locatie Grevenbicht) of op de inpaktafel bij de Albert Heijn in Grevenbicht

Tips voor goede boeken:

  • het boek is bestemd is voor kinderen t/m 14 jaar
  • het boek ziet er aantrekkelijk uit
  • het boek is tijdloos (Pluk van de Petteflet) of redelijk recent (van na 2001). 

Waar gaan de boeken zwerven?

In het KinderzwerfboekStation bij Huisartsenpraktijk Op het Hof, Heilig Kruisstraat 6 in Grevenbicht. (Open vanaf vrijdag 3 november!) 

Bij vragen kunt u contact opnemen met:

Marloes de Smet tel: 06-52732342 of Monique Geers tel: 06-49800241

|Doorsturen


Ook hier adverteren?

Poll

Glanerbrook krijgt een miljoeneninjectie. De zwembaden in Sittard en Buchten moeten sluiten.

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 569 keer gestemd.

Agenda

Weer