Nieuws

Hanenkraaien Beeg

Met het kraaien van zondag 5 november jl. zijn we bijna op de helft van deze competitieronde. Plaats van handelen (lees: kraaien) was het ‘home-honk’, Café Potbelly. 

De uitslagen van afgelopen zondag liegen er niet om. In de categorie ‘Meeste slagen! ‘zorgde Brand’s, haan van Ruud Wenmakers, wederom voor een kraaisalvo en liet ook deze keer alle concurrenten achter zich: hij won met ‘slechts’ 86 slagen! 

In de categorie ‘Ken je haan!’ won Ger Eurlings (alias Penke) met zijn haan Effe neet. Hij gokte erop dat het beestje 56 keer zou kraaien. Het haantje kraaide maar liefst 54 keer en werd daarmee winnaar in deze categorie.  

Heren gefeliciteerd! 

Er waren meer dan een handvol kandidaten (veelal toch de ‘bekende’ namen) voor de poedelprijs en dus moest om deze prijs gedobbeld worden. Het vrolijke en sfeer-makende gastteam uit Elsloo dong, zij  met een leasehaan, mee naar de prijzen. Ondanks dat het haantje 21 keer van zich liet horen, moesten de mannen zich met een aanmoedigingsprijs tevreden stellen. 

Na 3 wedstrijden leidt Ruud met Brand’s de categorie ‘Meeste slagen! Hij laat daarbij andere leden (ver) achter zich! Maar let wel: met nog 4 wedstrijden te gaan is de strijd nog zeker niet gestreden. 

Het was weer een zeer geslaagde en gezellige zondag, mede door de muzikale omlijsting van onze eigen (bekende) dj, waarvoor dank! Ook de dames van de tombola verdienen wederom een pluimpje: niet alleen vanwege de leuke prijsjes die uitgereikt werden; zij zorgden ook weer voor de versterking van de inwendige mens. Dames bedankt! 

De volgende kraaiwedstrijd vindt plaats op zondag 19 november a.s. in  Café Potbelly, waar iedereen weer van harte welkom is! De wedstrijd begint als gebruikelijk om 10.00 uur. 

Naast de reguliere wedstrijden mogen we een extra, ludieke en ook voor onze vereniging unieke, wedstrijd aankondigen. Het contract is door partijen bekrachtigd! 

Voor het Limburgs Konkoer Zaate Hermeniekes vindt er op zondag 26 november a.s. namelijk een hanenkraaiwedstrijd in de tent plaats, waarbij alle aanwezigen kunnen deelnemen aan de categorie  ‘Ken je haan!’. 

De spelregels in het kort: je kiest een haan uit en gokt hoeveel keer het beestje in een half uur kraait. Gok je te weinig en het beestje overtreft het gegokte aantal slagen, word je gediskwalificeerd.

Kraait het haantje echter minder dan je gegokt hebt, ding je mogelijk mee naar een prijs……..

Degene die het dichtst bij het aantal gegokte slagen komt, ontvangt de hoofdprijs en uiteraard eeuwige roem!

Overleg plegen met de eigenaar van het haantje is natuurlijk geoorloofd. 

Gokken kan die dag vanaf 09.45 uur. Om 10.15 uur klinkt het startschot  voor de wedstrijd. Dus….. vroeg uit de veren en kom een gokje wagen. 

De hanenkraaiwedstrijden worden mede mogelijk gemaakt dankzij steunende leden en sponsors.  

Mensen bedankt!        

 

|Doorsturen


Ook hier adverteren?

Poll

Glanerbrook krijgt een miljoeneninjectie. De zwembaden in Sittard en Buchten moeten sluiten.

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 569 keer gestemd.

Agenda

Weer