Nieuws

Geen spanning tijdens kavelronde

Op vrijdag 6 juli verscheen er in Dagblad de Limburger / het Limburgs Dagblad een artikel over het OLS, of liever gezegd de ontknoping daarvan. 42 Schutterijen mogen terugkeren naar Merkelbeek om er te gaan kavelen. Een afvalrace die uiteindelijk de winnaar van d’n Um oplevert. Hoe moet je je op zo’n dag voorbereiden? Wat gaat er door het hoofd van een schutter van het zestal? De redactie van de krant legde deze vragen voor aan Jack Schreurs, vice-voorzitter van schutterij Eendracht Papenhoven-Grevenbicht, de winnaar van 2013.

In het interview laat Jack weten dat spanning funest is. Dus moet je ervoor zorgen dat er geen spanning ontstaat. Jac vermoedt dat de schutterijen die nog in de race zijn, maandag bij elkaar zijn gekomen om de verschillende scenario’s te bespreken. Wat als we tiende worden? Derde? Of stel dat we gaan winnen? Zo ging dat bij schutterij Eendracht destijds.

Hun motto was ‘zo hoog mogelijk scoren’. Als je uitspreekt dat je voor de eerste plaats gaat, dan leg je letterlijk de druk heel hoog op de schouders van de schutters. Dus dat moet je niet doen.

Moet je in de week voor de allesbepalende kavelronde intensief oefenen of juist niet? Schutterij Eendracht koos ervoor om drie keer te oefenen in plaats van iedere dag, want als je iedere dag gaat oefenen, ontstaat er te veel spanning. De schutters van Eendracht stonden heel relaxed onder de schietboom. Mede ook doordat paraplumeester John Savelkoul voortdurend grapjes maakte.

|Doorsturen


Ook hier adverteren?

Poll

Glanerbrook krijgt een miljoeneninjectie. De zwembaden in Sittard en Buchten moeten sluiten.

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 569 keer gestemd.

Agenda

Weer