Nieuws

Gawzekäöning 2018 : Peter van de Klundert !

Peter van de Klundert is de nieuwe Gawzekäöning 2018 en volgt daarmee Hen Poulissen op: 

De Gawstrèkkers zijn samen met de Gemeente Sittard-Geleen en Brightlands bezig met de ontwikkeling van een alternatief voor de echte gans. Als het de heren technici lukt om een kunstgans te maken die voldoet aan de eisen zouden de Gawstrèkkers komend jaar hiervan gebruik kunnen gaan maken.

De belangrijkste voorwaarde is de onvoorspelbaarheid.  Dit moet net zoals met een echte gans niet geregisseerd kunnen worden. In de komende maanden zullen er weer testen plaatsvinden met een prototype. 

Verder willen de Gawstrèkkers nog wat vermelden dat we met betrekking tot de gans:

'Wat betreft het verkrijgen van de gans houden wij ons volledig aan de wetgeving. De gans van afgelopen dinsdag is door twee bestuursleden op maandag 12  februari in Reeuwijk opgehaald bij een jager.  Deze jager heeft volledige bevoegdheid om ganzen te schieten die schade toebrengen aan gewassen van de landbouwers of gevaar opleveren voor het vliegverkeer op Schiphol.

Met andere woorden: we hebben geen gans gedood c.q. laten doden voor het Gawstrèkke.

Afgelopen maandag hebben we controle gehad van de politie om te kijken of we ons aan de regels van de afgegeven vergunning conformeren. Met de documenten verkregen van de jager konden we aantonen dat de Gawstrèkkers zich aan de wet en regelgeving hebben gehouden.

 

|Doorsturen


Ook hier adverteren?

Poll

Glanerbrook krijgt een miljoeneninjectie. De zwembaden in Sittard en Buchten moeten sluiten.

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 569 keer gestemd.

Agenda

Weer