Verenigingen

Drukke mei maand voor Harmonie St. Cecilia

Na het Paasconcert in een mooi gevulde zaal Oos Hoes, waar Alita Heijen haar fluitsolo voor het D-Examen door de commissie met een 8.5 beloond zag, staat binnenkort alweer het volgende optreden op het programma van Harmonie St. Cecilia.

Op zaterdag 6 mei zal het orkest in de Bombardon te Heythuysen een concert verzorgen, samen met Fanfare St. Caecilia Schimmert en de Koninklijke Harmonie van Thorn. De aanvang van deze bijzondere concertavond is 18.30 uur.

De fanfare uit Schimmert zal o.l.v. Frenk Rousschop het spits afbijten. Het muziekgezelschap bereidt zich momenteel voor op deelname aan het Wereld Muziek Concours in Kerkrade, die op 29 juli om 21.30 uur plaats zal vinden in de Rodahal. Schimmert, grossier in nationale titels, werd reeds twee keer vice-Wereldkampioen en verzorgt een gevarieerd programma.

Als tweede treedt de Koninklijke Harmonie uit Thorn op o.l.v. Norbert Nozy. Zij zien dit concert als een goede generale voor hun optreden enkele weken later tijdens het befaamde Gezamenlijke Concert der beide Thornse harmonieën. De veelvuldig Nederlands kampioen en regerend Europees kampioen (én vml. Wereldkampioen) speelt o.a. de finale uit de Eerste Symfonie van Gustav Mahler en een klarinetconcert met soliste Jessica Jansen. Tevens zal dit een van de laatste concerten zijn waarin, maestro Nozy de leiding heeft, aangezien hij per 15 juli de Thornse harmonie zal verlaten.

Het concert wordt afgesloten met een optreden van ons orkest uiteraard onder leiding van Jos Simons, met enkele lichtere werken en het WMC-programma. 

Kaarten zijn te verkrijgen bij de deelnemende verenigingen, bij zaal De Bombardon in Heythuysen en via info@cecilia-online.nl. De prijs is slechts € 7,50 (inclusief een consumptie).

Het Jeugdorkest zal overigens de ochtend erna, zondag 7 mei, de Communiemis in de Catharinakerk opluisteren. Daarvoor hebben de dames en heren muzikanten met Hermie Smeets een stemmig programma voorbereid. Veertien dagen later (21 mei) staat de 28e Voorjaarsmarkt weer op het programma en op 28 mei concerteert het orkest in Born bij harmonie L 'Union.  

|Doorsturen


Ook hier adverteren?

Poll

Het CDA Sittard-Geleen maakt zich terecht zorgen over het wonen in kleine dorpen

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 107 keer gestemd.

Agenda

Weer