Nieuws

Concert met Volodymyr Kurylenko

Met zijn intieme klank en orchestraal geluid brengt de Russische knopaccordeon (bajan) uiteenlopende genres overtuigend tot klinken, zeker als het instrument bespeeld wordt door de Oekraïense musicus Volodymyr Kurylenko (1973). Met gevoel en virtuositeit vertolkt hij werken uit de Slavische bajanliteratuur, muziek waarin de Westerse klassieken, de jazz en vooral ook de Slavische volksmuziek verwerkt worden. Verder Bach en Tsjaikovski in transscripties voor bajan en ook ‘lichter’ werk, zoals de fine fleur van de Franse (jazz)musette en de tango nuevo van Astor Piazzolla. In het laatste deel van het concert voegt Anna Janssen, violiste van Klezmergroep Mejoeches, daar nog meer wereldmuziekklanken aan toe. 

Kurylenko maakte naam als gast op Jazz Maastricht Masters, in Theater Carré en op festivals. Ook speelde hij op ‘Vrije Geluiden’, het muzieklaboratorium van de VPRO. Ondanks de successen hier vindt hij steeds zijn weg terug naar Oekraïne, waar hij zich sterk maakt voor het behoud van het culturele erfgoed, vooral dat van de authentieke bajancultuur en de oude volksliederen. Het concert wordt georganiseerd door Desna, een stichting die zich inzet voor de Oost-Europese cultuur en Volodymyr Kurylenko in het bijzonder.

Podiumkerkje Grevenbicht, zondag 10 december, aanvang 15.00 uur, entree 12 euro. Kaarten voor het zondagmiddagconcert zijn aan de kassa verkrijgbaar en kunnen ditmaal niet per mail bij Podimkerkje Grevenbicht worden gereserveerd.

 

|Doorsturen


Ook hier adverteren?

Poll

Glanerbrook krijgt een miljoeneninjectie. De zwembaden in Sittard en Buchten moeten sluiten.

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 569 keer gestemd.

Agenda

Weer