Nieuws

CDA Sitttard-Geleen stelt verdwijnen geldautomaat aan de orde

Onze raadsleden Jos Schlössels en Thei Salden, hebben onlangs het college van B&W vragen gesteld over de sluiting van de geldautomaat in Grevenbicht.

Op 13 juni j.l. zijn de inwoners van Grevenbicht, Papenhoven en Schipperskerk door de Rabobank Westelijke Mijnstreek geïnformeerd over dit voornemen. De geldautomaat verdwijnt al in een rap tempo, n.l. per 19 juni 2017.

Als CDA vinden we het begrijpelijk dat enerzijds de veiligheid van burgers als gevolg van meerdere plofkraken in het gedrang komt en de Rabobank dientengevolge deze voorziening opheft. Anderzijds betreuren wij het verdwijnen van dit soort onontbeerlijke voorzieningen in de  kleine kernen ten zeerste, wetende dat de vitaliteit en leefbaarheid van Grevenbicht, Papenhoven en Schipperskerk steeds meer in het gedrang komt. Het CDA vraagt zich dan ook af of de kleine kernen In Sittard-Geleen straks nog toekomst hebben als de meeste belangrijke voorzieningen er niet meer zijn.

De CDA fractie heeft kennis genomen van het voornemen dat de gezamenlijke banken, bezig zijn om in gezamenlijkheid “neutrale” pinautomaten op veilige locaties te gaan plaatsen. Hierdoor worden in alle opzichten de risico’s en de kosten gedeeld. 

Volgens het CDA is Sittard-Geleen qua omvang en samenstelling (landelijk gebied vs. stedelijk gebied) dé ideale pilotgemeente om hiermee aan de slag te gaan. Het college is dan ook gevraagd om de gemeente Sittard-Geleen als pilotgemeente aan te dragen.

 

|Doorsturen


Ook hier adverteren?

Poll

Het CDA Sittard-Geleen maakt zich terecht zorgen over het wonen in kleine dorpen

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 107 keer gestemd.

Agenda

Weer