Nieuws

Boomplantdag Schipperskerk

Ruim 70 kinderen van basisschool De Kingbeek uit Grevenbicht gaan woensdag 22 maart tijdens de boomplantdag aan de slag met het planten van een heg met een lengte van enkele honderden meters in Schipperskerk. Ook de jeugd uit Schipperskerk helpt mee tijdens de boomplantdag.

De kinderen worden bij het planten begeleid en geholpen door medewerkers van de Stichting IKL (Instandhouding Kleine Landschapselementen). De wethouders Pieter Meekels en Leon Geilen geven rond 10.30 uur in het kerkje in Schipperskerk het startsein voor de boomplantdag en steken zelf ook de handen uit de mouwen om de kinderen te assisteren. 

De boomplantdag is een gezamenlijk initiatief van de gemeente en Consortium Grensmaas, dat nabij Schipperskerk volop bezig is met de verruiming van het stroombed van de Maas als onderdeel van de hoogwaterbescherming. In de nieuwe werkhaven, in Trierveld ten noorden van Schipperskerk, gaat op korte termijn ook de grindproductie van start.

De aanleg van de heg maakt onderdeel uit van een omvangrijke groenoperatie rond Schipperskerk. In dat kader heeft Consortium Grensmaas de afgelopen jaren al voor een uitgebreide groengordel en wandelpaden bij Schipperskerk gezorgd.

|Doorsturen


Ook hier adverteren?

Poll

Het CDA Sittard-Geleen maakt zich terecht zorgen over het wonen in kleine dorpen

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 107 keer gestemd.

Agenda

Weer