Nieuws

Bondsfeest Schutterij Eendracht 3 september 2017

Geer tref ’t in Beeg, op zondag 3 september a.s. bij Schutterij Eendracht in Papenhoven-Grevenbicht. Dit keer letterlijk in de bebouwde kom van Beeg.

Drie jaar na de organisatie van OLS, organiseert Schutterij Eendracht het vierde en laatste bondsfeest van de Bond Eendracht Born-Echt e.o. Terugkijkend op het OLS, zal ook deze organisatie niets te wensen overlaten. 

Zowel parkeren (nabij de feestweide) als de toegang tot de feestweide is GRATIS. 

Om 13.00 uur zullen ongeveer 20 schutterijen binnentrekken en vanaf 14.00 uur start de optocht vanaf het feestterrein Op de Coul-Mik. Vervolgens trekt de stoet via: Rondstaai-Steenweg-Pannesheuvel naar de Boulevard, waar ter hoogte van het Burg. Kotenplein het defilé plaatsvindt. Hierna trekt men via de Merker-Eyckstraat weer richting Op de Coul waar de optocht eindigt op de feestweide. 

Direct na het ontbinden van de optocht starten op de feestweide de wedstrijden. Koningsparen, Keizersparen, Generaals, Marketentsters en Bielemannen worden beoordeeld. Ook vinden op de feestweide de excercitie- en muziekwedstrijden plaats. 

Om 16.00 uur starten de schietwedstrijden. Bij deze wedstrijden zal op kogelvangers die in grote mobiele kramen hangen, worden geschoten, dit is een unicum! 

Ook aan de jeugd is gedacht, voor hen is er het schieten met de windbuks.  WIR SIND SPITZE zal zorgen voor de muzikale omlijsting en rond 17.00 uur zal er ook nog een optreden plaatsvinden van de Limburgs Kampioen Zaate Hermeniekes 2016, Nuchter Vertroch. Zij organiseren in het weekend van 25/26 november 2017 het Limburgs Kampioenschap Zaate Hermeniekes in Grevenbicht. 

Rond 19.30 uur zal de kampioen van 2017 bekend worden gemaakt, net als de andere prijswinnaars. 

Schutterij Eendracht kijkt er naar uit, u te treffen op 3 september a.s. in Beeg.

|Doorsturen


Ook hier adverteren?

Poll

Glanerbrook krijgt een miljoeneninjectie. De zwembaden in Sittard en Buchten moeten sluiten.

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 569 keer gestemd.

Agenda

Weer