Nieuws

Bezoek Schutterij Museum Steyl de moeite waard

Beste schuttersvrienden en vriendinnen, verenigt u en breng een bezoek aan het mooie Schutterij Museum te Steyl, het is meer dan de moeite waard.

Wij als schutterij Broederschap van het "Heilig Kruis" te Grevenbicht hebben dit museum enkele weken geleden bezocht en hebben er geen enkele spijt van.

Er is zoveel te zien: mooie oude uniformen, koningszilver, wapens, historische geschriften, etc. Kortom, alles wat met schutterijen/gildes te maken heeft vindt u er terug. 

Het museum is gehuisvest in de voormalige parochiekerk St.-Rochus van Steyl. Indien u met een bus (vol met schuttersvrienden/vriendinnen) komt, dan kunt u zelfs parkeren voor de deur van de kerk.

Het Schutterij Museum heet iedereen welkom, Je hoeft hiervoor niet aangesloten te zijn bij een schutterij/gilde. Geniet van de historie en tradities, misschien liggen er wel mooie oude spullen van uw schutterij/gilde uitgestald. Het is De Moeite Waard

De vele vrijwilligers staan er nog steeds  voor open om mooie historische spullen die uw vereniging niet meer gebruikt, op te nemen in het museum. Zij willen deze graag in bruikleen nemen.

Laat deze mooie spullen dan ook niet rondzwerven, dat is jammer en op deze manier raakt het verloren.

Naast de ingang van het museum staat nog een kleine Maria kapel, wellicht kun u daar nog een kaarsje branden voor uw naasten en/of het winnen van het O.L.S. Wie weet!  

Voor de openingstijden en entreeprijzen kunt u terecht op de site van: http://schutterijmuseum.nl/  Voor reservering kunt u terecht op het mailadres: reserveringen@schutterijmuseum.nl 

Wat betreft de catering, dat is wat de bezoekende vereniging zelf wenst. Koffie/thee, met of zonder vlaai, het is allemaal mogelijk. Bespreek wat hiervan eventueel de kosten zijn. 

Met vriendelijke schuttersgroet,

Jean Arntz schutterij Broederschap van het "Heilig Kruis" te Grevenbicht.

|Doorsturen


Ook hier adverteren?

Poll

Glanerbrook krijgt een miljoeneninjectie. De zwembaden in Sittard en Buchten moeten sluiten.

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 569 keer gestemd.

Agenda

Weer