Nieuws

Beegter dictee

De heemkundevereniging Bicht organiseert dit jaar weer het ‘Beegter dictee’. Dit wordt gehouden op donderdag 14 december.

Als voorbereiding op het dictee zullen enkele proefdictees worden verzorgd door Ton Brouns, oud-docent taalkunde bij Fontys lerarenopleiding. In deze proefdictees wordt vooral aandacht besteed aan de schrijfwijze van het dialect, maar ook aan waardering en functie van het dialect in het algemeen.

Deze worden gehouden in het Heemhuis, Catharinaplantsoen 2 (bs. De Kingbeek) op de woensdagen 22 en 29 november.

Inschrijving staat open voor zowel leden als niet-leden vanaf 17 jaar. Inschrijving kan bij de secretaris Harrie Claessen via e-mail: hlvclaessen@home.nl en door € 5,- over te maken op rek.nr.: IBAN NL68 RABO0117217026 t.n.v. HVB, Beegter dictee.

U kunt zich uiteraard ook aanmelden bij de secretaris. De prijs is inclusief koffie of thee in het Heemhuis en een pen. De eerste 10 inschrijvers krijgen bovendien gratis het officiële boekje ‘Spelling 2003 voor de Limburgse dialecten’.

Er zijn enkele mooie prijzen en bovendien mag de winnaar van het dictee een jaar lang de eervolle titel ‘Beste schrijver(ster) van het Beegs’ noemen. Wie neemt het op tegen de titelverdedigster Annie Niessen?

|Doorsturen


Ook hier adverteren?

Poll

Glanerbrook krijgt een miljoeneninjectie. De zwembaden in Sittard en Buchten moeten sluiten.

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 569 keer gestemd.

Agenda

Weer