Nieuws

16e Judo beginners toernooi EJC Grevenbicht

Zondag 9 april organiseert EJC Grevenbicht voor de zestiende keer het ‘Judo Beginners Toernooi’. Dit zal plaatsvinden in de stadssporthal van Sittard.

Wat 16 jaar geleden is begonnen als CIOS afstudeeropdracht van judo leraar Linda Kleinheerenbrink is uitgegroeid tot het tot nu toe grootste jeugd judotreffen in Limburg. Naar verwachting zullen deze dag weer 400 jeugdige judoka’s de judomat betreden.

Het toernooi onderscheidt zich van andere jeugd judo toernooien doordat de judoka’s vier verschillende niveaus kunnen judoën. Het toernooi is in eerste instantie bedoeld voor beginnende (wedstrijd)judoka’s tot 12 jaar. Maar ook ervaren wedstrijdjudoka’s mogen meedoen. Die worden in een aparte klasse geplaatst.

Een ander belangrijk punt is dat die dag 7 verschillende weeg- en wedstrijdtijden zijn. Dit voorkomt dat judoka’s onnodig lang moeten wachten voordat ze aan de beurt zijn. Bovendien ontvangt iedere deelnemer een prijs.

De voorbereidingen zijn alweer in volle gang. Een toernooi van zo’n omvang heeft natuurlijk een strakke organisatie nodig. Bovendien zal een zestigtal vrijwilligers van EJC Grevenbicht, maar ook van de bevriende Judoclub Overhoven, EHBO’ers, BHV’ers en scheidsrechters ervoor zorgen om alles in goede banen te leiden.

De aanvang van het toernooi is 10.00 uur en eindigt om 17.00 uur.

|Doorsturen


Ook hier adverteren?

Poll

Het CDA Sittard-Geleen maakt zich terecht zorgen over het wonen in kleine dorpen

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 107 keer gestemd.

Agenda

Weer