Handige tips

Hoe voorkom je naaldverlies van je mooie kerstboom?

Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een kunst kerstboom, maar er zijn er ook nog heel veel die een echte kerstboom in huis halen. Voor welke soort kies je dan en ga je voor een boom met kluit of zonder kluit?

ZONDER KLUIT
Wie een afgezaagde kerstboom op een kruis getimmerd aanschaft, doet er goed aan om deze in een kerstboomhouder met waterreservoir te zetten.

Het helpt ook om met een plantenspuit de boom nu en dan te benevelen. Dan zullen de takken minder snel uitdrogen vanuit de naalden. Let er dan wel op dat je kerstlichtjes tegen het vocht kunnen.

Sommige experten raden ook aan om nog een centimeter extra van de stam af te zagen, voor je de boom binnen zet. Een verse snijwonde zou het vocht beter kunnen opnemen.

MET KLUIT
Een boom met kluit houdt het sowieso langer uit, maar dan moet je er wel op letten dat je een boom met een echte kluit hebt. Heel wat bomen die in pot verkocht worden, hebben namelijk een beschadigde kluit. 

De boom wordt soms ook met te weinig wortels uit de grond gehaald en zo in de pot gedrukt. De wortels zijn dan vaak zo beschadigd, dat je even goed een afgezaagd exemplaar kan nemen.

Schud ook altijd stevig met de boom voordat je hem koopt. Sommige kluiten zitten los in de zak. Als dat zo is, ben je ook beter af met een boom met afgezaagde stam.

De verkoper van de echte kerstboom heeft mogelijk ook nog een goede tip.

 

|Doorsturen


Ook hier adverteren?

Poll

Glanerbrook krijgt een miljoeneninjectie. De zwembaden in Sittard en Buchten moeten sluiten.

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 569 keer gestemd.

Agenda

Weer