Handige tips

Hoe krijg je jouw foto van Google?

Je hebt het misschien zelf ook al eens gemerkt: je tikt jouw naam in op Google en dan zie je jouw foto in beeld komen. Of misschien wel meerdere foto’s. Je kunt je niet herinneren dat je Google ooit toestemming hiervoor hebt gegeven. Heeft Google zomaar het recht om dat te doen? Hoe zit het met je privacy? 

Laten we beginnen met één misverstand uit de wereld te helpen: Google is niet het internet. Google is een zoekmachine. Deze indexeert informatie die op het internet staat en maakt die bruikbaar en beschikbaar. Het is dus niet Google die verantwoordelijk is voor de info en de afbeeldingen op het internet, en het al dan niet juist zijn daarvan. 

Als je jouw foto liever niet online ziet, moet je dus niet Google hierover aanspreken, maar de eigenaar of webmaster van de desbetreffende website zelf. Dat is de enige manier waarop iets echt van het internet kan verdwijnen.  

Ook al zou Google die bepaalde foto of die bepaalde link uit zijn zoekresultaten schrappen, dan is het niet 'weg' van het internet. Door simpelweg rechtsreeks naar de site te surfen, zie je alles nog gewoon staan. Doe het dus via de webmaster! 

Natuurlijk kan je Google wel de vraag stellen om zaken te verwijderen uit de zoekresultaten en die vragen nemen ze naar eigen zeggen heel serieus.

 

 

 

|Doorsturen


Ook hier adverteren?

Poll

Glanerbrook krijgt een miljoeneninjectie. De zwembaden in Sittard en Buchten moeten sluiten.

Deze poll is gesloten, u kunt niet meer stemmen.

Bekijk resultaten

Er is 569 keer gestemd.

Agenda

Weer